Saša Vračević: Deca su najvažnija pa tek ostalo

0

Košarka je u Loznici oduvek bila popularna i iznedrila je mnoštvo odličnih igračica kako klupskih tako i reprezentativnih. Ženska košarka u Loznici doživela je maksimum 2017-2018 godine kada se košarkaški klub takmičio u najvišem stepenu takmičenja, Prvoj ligi za žene. Međutim klub se ubrzo rasformirao i košarka se u Loznici ugasila. Najtragičnije je bilo što su brojne devojčice koje su trenirale košarku ostale praktično na ulici.

“ Da bi deci omogućili da treniraju i igraju ovaj lepi sport, roditelji dece su se organizovali i osnovali košarkaški klub L0-015“ – započinje priču generalni sekretar kluba Saša Vračević. „ Roditelji su osnovali klub i jedini su koji vode brigu o klubu.I to ne samo zbog svoje dece koja treniraju već se podjedako brinu o svoj deci. Naš moto u klubu je: deca su najvažnija pa tek sve ostalo. Svako dete bez obzira da li mu je roditelj na nekoj funkciji u klubu plaća članarinu.

Cilj rada je pre svega vaspitno – pedagoški a sportski da u dogledno vreme formiramo seniorsku selekciju koja će biti sasatvljena samo od dece iz našeg grada. Nećemo ganjati prva mesta i ulaske u više rangove, ali ako nam se ukaže prilika nećemo se toga odreći.

U klubu imamo 60 registrovanih igračica koje su razvrstane u četiri selekcije: mlađe pionirke (2009-2010), pionirke (2007-2008), kadetkinje (2005-2006) i juniorke (2003-2004). Sve selkcije se takmiče u ligama mlađih kategorija regiona Zapadne Srbije.

Imamo i kvalitetan stručni kadar koji čine treneri Miroslav Samurović, Dejan Mihajlović i Nikola Rakić. Treniramo na više mesta, u hali Lagator i u osnovnim školama Kadinjača i Vuk Karadžić.

 Sa ponosom ističemo da su deca dobri đaci, dobre i pozitivne ličnosti“ .

Lepa košarkaška priča počela na onome što je ostalo gašenjem kluba koji se takmičio u najvišem stepenu takmičenja. Nadamo se da će ova  sadašnja deca jednog dana biti dostojni naslednici košarkašica koje su proneli slavu grada sporta Loznice. Način na koji se sada u klubu radi, pravi je put koji vodi do zvezdanih visina. Samo napred.

 

Оставите одговор