MRK Loznica stvara nove vrednosti lozničkog sporta

0

Pobedom protiv ekipe Beli Anđeo  36:16 rukometaši Loznice napravili su neverovatan uspeh. Oni su od 16 utakmica u ligi pobedili svih 16 i ispisali rukometnu istoriju ovog kluba. Sada slede utakmice plej ofa i borbe za Superligu. Bez obzira na učinak u doigravanju definitivno je trener Milan Nedeljković čovek koji je obeležio protekle dve godine u ovom klubu, koji raste u velikog giganta baš onako kako u sportu i ide. Polako, bez opterećenja i pritsaka na Gradsku upravu da ulaže ogroman novac u ovaj klub oni stvaraju uspehe i to sve sa igračima koji su rođeni u našem gradu.

Rukometni klub stvara nove vrednosti našeg sporta a kako to u sportu ide naćiće se neko ko će sve ovo prepoznati i trasirati put ka najvećim dometima. Sada najbolja nagrada za klub i sve rukometaše našeg kluba je prolaz u Superligu.

Rukomet je od samog svog nastanka, bio i ostao izraz ili ogledalo kulture i vrednosnog sistema svog društvenog okruženja. Kao takav, on je vrlo važan faktor socijalizacije i vaspitanja novih generacija, ali i nešto više od toga. Rukomet jednostavno, menja postojeće i stvara nove kulturne obrasce i vrednosti. Ĉak i u ovoj današnjoj „tehnologizaciji sporta”, kada sportske aktivnosti i uĉesnike nazivamo „produktima i uslugama”, teži se oĉuvanju sporta, odnosno zadržavanju humanih i etiĉkih osobenosti ljudskih aktivnosti. Sa radom i aktivnostima u ovom rukometnom klubu on nikad neće izgubiti dušu i izvorni smisao pa čak i da Loznica ne prođe u Superligu.

Srećno ZELENO-BELI

G.Petrovic

Оставите одговор