Igrač sedmice – Aleksandar Mitrović : Sa Loznicom do Super lige

0

Rukometaši Loznice su pobedom protiv direktnog rivala u borbi za šampionski pojas, Metalca iz Valjeva i to na njihovom terenu, načinili ogroman korak ka osvajanju prvog mesta u PRL Zapad i bolju poziciju u play off-u čiji pobednik će ostvariti plasman u Super B ligu. Pobeda je utoliko značajnija jer su lozničani nedavno savladali i drugog konkurenta za najviši plasman, Mačvu i to na njihovom terenu u Bogatiću. Na obe utakmice rame uz rame sa Filipom Lekićem, gro tereta je izneo Aleksandar Mitrović.

“ Rođen sam 1997 godine u Loznici. Rukomet sam počeo da treniram sa 12 godina u RK Gučevo iz Banje Koviljače da bih sa 15 godina prešao u RK Loznica. sa kojom sam u takmičarskoj sezoni 2017/2018 godine ostvario plasman u Super B ligu, što je najveći uspeh kluba u njegovoj dugoj istoriji. Dalji put me je odveo u Metaloplastiku iz Šapca gde sam proveo jednu polusezonu, da bi se nakon toga vratio u matični klub. 2019/2020 godinu nastupao sam za ekipu Drina iz Velikog Zvornika koja se takmičila u Premijer ligi BiH. Zbog poznate situacije sa epidemijom korone, na jesen 2020 godine sam se vratio opet u Loznicu gde i sada nastupam. Proglašen sam za sportistu grada Loznice 2017 godine a za vreme kada se klub takmičio u Super B ligi bio sam šesti najbolji strelac Lige.

Osnovnu školu sam završio u Banji Koviljači a srednju u Loznici. Trenutno sam student četvrte godine fakulteta Poslovne ekonomije, smer finansije i bankarstvo.

Lične ambicije su mi da što više napredujem i da sa Loznicom ostvarim plasman u Super B ligu. Zadovoljan sam uslovima  koje nam je rukovodstvo kluba ove sezone obezbedilo. Klub je dobro organizovan, hemija u ekipi  je odlična.

Privatno sam povučena osoba sasvim suprotno od onoga kakav sam na terenu gde me karakteriše određena doza sportske drskosti. Uživam u druženju sa prijateljima koji su većinom iz sveta sporta kao i u vremenu provedenom sa porodicom. Volim sport. Pri tome pratim sve sportove. Uživam i u muzici i vožnji bicikla.

Poruka deci je da se bave sportom i to bilo kojim jer sport je jako dobar za razvoj psihofizičih sposobnosti. Rukometom treba da se bave jer je rukomet dinamičan i zanimljiv sport koji razvija celokupni organizam i traži angažovanje kako celokupne muskulature tako i većine psiholoških karakteristika. Rukomet je sigurno najkompletniji sport i zastupljen je u vojsci u mnogim zemljama na svetu što sasvim dovoljno govori o  njegovom značaju u razvoju onih koji se njime bave „.

 

Оставите одговор