Verujte u nas. Bićete zadovoljni i ponosni.

0

Futsal je verzija fudbala koja se igra u dvorani. Naziv futsal je skraćenica od portugalskih reči „futebol de salao“, odnosno španskih „fútbol de sala“ koje znače fudbal u dvorani. Prva Futsal Liga Srbije je najjače i najelitnije takmičenje u Srbiji. Osnovao ga je 1988 tadašnji Fudbalski Savez Jugoslavije. Danas se liga nalazi pod okriljem Fudbalskog Saveza Srbije po UEFA-inim i FIFA-inim standardima. Iz godine u godinu u skladu sa rastom popularnosti futsala, povećava se i kvalitet i popularnost takmičenja. Od sezone 2012/2013 liga  ima 10 učesnika. Osim Prve u Srbiji postoje 4 druge i 4 treće (regionalne) lige.

Futsal je u potpunosti opčinio lozničane. Od nastujaće takmičarske sezone njihov ljubimac KMF Loznica, takmičiće se u okviru Prve futsal lige. Prilika da ljubitelji ovog sve popularnijeg sporta u Loznici, uživaju u čarima najboljih futsalera Srbije.

Start Prve lige zakazan je za naredni vikend. U predvečerje početka ovog dinamičnogi zanimljivog sporta, razgovaramo sa Mladenom Kocićem, reprezentativcom Srbije i od nedavno članom KMF Loznica, svakako mega zvezdom Prve futsal lige Srbije.

U čemu je tajna sve veće popularnosti futsala ne samo u  svetu već i  u Srbiji ?

“ Futsal je sport koji zavolite ili ne. Ili vam uđe pod kožu ili vas ne zanima. Način igre, dinamika bez pauze, atraktivnost, neizvesnost rezultata jer sve može da se zaokrene za manje od pola minuta, veće emocije, tehnički je zahtevniji od  fudbala, donosi puno adrenalina – sve su to razlozi zbog kojih ovaj atraktivni sport osvaja sve geografske širine i dužine.“

Šta futsal predstavlja u vašem životu ?

“ Futsal je moj život. Naravno da je porodica uvek na prvom mestu a nakon nje, mesto broj 1 je svakako futsal. Pre 15 godina sam počeo da igram fudbal. Nastupao sam za Radnički i Ofk Niš. U pauzama prvenstva nastupali smo na futsal turnirima. Odmah sam zavoleo ovaj sport  jer traži brža rešenja, puno je veći adrenalin, svakog trenutka se nešto dešava, golovi, kontranapadi, konflikti, dizanje publike na noge. Nisam imao nikakvu dilemu. Shvatio sam da je futsal moj sport. Zavoleo ga iskreno, u njemu sam svim svojim bićem i u njemu ću i ostati sigurno po završetku igračke karijere, najverovatnije kao trener“.

Odakle Mladen baš u  Loznici ?

“ Čovek odluke je bio moj veliki prijatelj Marko Perić, igrač sa zavidnom karijerom, koji je predhodne godine nastupao za Loznicu. Preporučio mi je da dođem u Loznicu jer se radi o zdravoj sredini, odlično rukovodstvo, momci  vredni i radni. Video sam da mogu svojim znanjem i iskustvom da im pomognem u njihovim ambicijama. Na odluku da ostanem u Srbiji svakako je uticaj imala situacija da ću uskoro po drugi put postati otac. Za ovo malo vremena koliko sam proveo u ovom divnom gradu, mislim da nisam pogrešio“.

Kakav je kvalitet  futsala  ove sezone u Prvoj ligi ?

“ Dugo nisam igrao u Srbiji tako da nemam neke pokazatelje kvaliteta. Samo sam siguran da je po kvalitetu sigurno slabiji u odnosu na poslednju godinu moga igranja u Srbiji. Ove sezone biće dosta izjednačenih ekipa, Liga će biti zanimljiva. Nekoliko ekipa će pretendovati na sam vrh, druge za opstanak. To će sigurno dati posebnu draž takmičenju“.

Ambicije KMF Loznice ?

“ Ambicije su sigurno visoke. Za sada sam video samo svoju ekipu dok ostale znam polovično. Prvi favorit je sigurno Fon, tu su i Novi Pazar, Vranje…Mi imamo svoje šanse sigurno. Ostaje nam da vredno radimo a uspeh neće sigurno izostati“.

Prvo kolo u Lagator dolazi Konjarnik. Poruka ljubiteljima futsala u Loznici…

“ Dođite na utakmicu i podržite nas. Ekipa je mlada ali kvalitetna. Tokom sezone biće raznih rezultata, uspona i padova. Verujte u nas. Bićete zadovoljni i ponosni“.

 

Оставите одговор