Nikola Matijević : “ Velika je čast igrati za Srbiju „

0

Mnoge, ili skoro sve, stvari koje nam se događaju u životu nisu slučajne. Mnogi od nas misle da to nije tačno ali kad prođu dosta ovog belog sveta i životnih izazova, počinju sve više da shvataju da je to tačno.

Svaki rad se u životu isplati : kad tad. Zaslužena nagrada dođe kao potvrda ispravnosti životnog  puta i razmišljanja. Često nam se čini da nagrada ne dođe u pravo vreme, tj onda kada smo mi hteli da ona dođe. Treba uvek imati strpljenja jer ona će doći kada bude pravo vreme za to. Svi naši pokušaji da utičemo na vreme njenog dolaska su suvišni jer je nagrada kao majska ruža koju ne možemo naterati da procveta i zamiriše opojnim mirisima onda kad mi želimo već će se to desiti onda kad bude trebalo da se desi. A o trenutku kad će se nešto desiti ne pitamo se mi. Zna se ko odlučuje i otuda ona narodna Ko čeka taj i dočeka.

Nikola Matijević, trenutno futsaler Loznice Grad 2018, dugo godina se bavi ovom sportom. Zavidna inostrana ali i domaća kao i reprezentativna karijera. Kao svaki mlad sportista maštao je da obuče nacionalni dres što je dugo godina i uspevao. Uprkos tome što u poslednje vreme nije dolazilo do toga, od kvalifikacionih utakmica za poslednje svetsko prvenstvo u Litvaniji, on je nastavio da se predano bavi futsalom, trenira vredno, na utakmicama da izgara do poslednjeg atoma snage. I nikad se nije pokolebao, ljutio na životnu sudbinu ili već šta, već je kao iskreni hrišćanin ostajao na jedinom pravom putu, putu koji vodi do Njega a ko Ga nosi u svom srcu i duši taj je Pravi a takav uvek biva nagrađen na ovakav ili onakav način.

“ Poziv za učešće na pripremama reprezentacije i odigravanje dve trening utakmice u Gruziji, iskreno nisam očekivao i pomalo sam iznenađen. Obzirom na godine smatrao sam da selektori više ne računaju na mene, mada se mi uvek potajno nadamo da takvo nešto može da se desi. Znam da u reprezentaciji ima kadrovskih problema zbog povreda ali ću se rado odazvati jer je ponos i čast nastupati za svoju zemlju. Na ovoj akciji kao i uvek daću sve od sebe, ravnopravno ću se nositi sa ostalim igračima. Nisam mlad i ovo je neki moj poslednji voz ali ću dati svoj maksimum i pokušati da se izborim za mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo „- izjavio je posle poziva za pripreme reprezentacije Nikola Matijević.

Neko to od gore vidi sve !

Srećno Džoni !

Оставите одговор