Nikola Matijević : Težak ali zaslužen trijumf

0

Loznički futsaleri su na svom parketu odličnom igrom uspeli da savladaju jednu od najboljih ekipa u Prvoj futsal ligi Srbije, ekipu Vranja Nakon velike borbe gosti su poraženi rezultatom 3:2. Kao što i rezultat sam govori po sebi teška ali zaslužena pobeda lozničana koji su i ovom pobedom pokazali da sa pravom ove sezone imaju najviše ambicije i da se mogu nositi sa najboljim ekipama Srbije. Nakon sigurnih 2:0 lozničani su dozvolili protivniku da izjednači i da na kraju fenomenalnim šutom Nikole Matijevića sa deset metara, u donji levi ugao protivničkog golmana, ipak trijumfuju.

“ Pripreme za derbi kola 07. bile su odlične. Trenirali smo vredno tokom sedmice. Analizirali smo u tančine igru Vranja. Očekivali smo tešku utakmicu. Vranje je odlična ekipa, jedna od najboljih u Srbiji. Ima nekoliko iskusnih igrača i uglavnom se opredeljuju da ne napadaju i da strpljivo čekaju greške protivnika koje uspešno koriste. U svojim redovima imaju najboljeg strelca Lige Trajkovića na koga smo morali obratiti posebnu pažnju.

Odlično smo ušli u utakmicu. Stvarali smo šanse ali smo i tokom ove utakmice iskazali staru boljku zvanu loša realizacija. Uprkos tome uspeli smo da golovima Rosića i Perića ostvarimo velikh 2:0. Umesto da tu prednost povećamo dozvolili smo gostima da sa dva pogotka, na odbijene lopte, ni iz čega poravnaju rezultat na 2:2. Tako smo ušli u neizvesnu završnicu. U očima saigrača sam video da se pitaju da li je moguće šta smo dopustili vranjancima da izjednače. Ipak smo uspeli da uigranom kombinacijom, nakon auta koji je izveo Perić, mojim golom, dođemo do velika tri boda u nastojanju da se domognemo play off-a i borbe za šampionsku titulu. Pobeda je donela dodatno samopouzdanje posebno u bodovnom saldu. Međutim moramo još mnogo raditi na nedostacima poput odsustva koncentracije u završnim delovima akcija prema golu protivnika kao i olakom primanju golova. Ako te nedostatke uspemo da nadomestimo nije ni cilj daleko “ – ovako je pobedu nad Vranjem video Nikola Matijević, popularni Džoni, igrač koji je u svim dosadašnjim utakmicama pokazao kvalitet koji poseduje, veliku borbenost i požrtvovanost. Igrač koji izgara do poslednjeg atoma snage i profil igrača koji bi poželeo svaki trener u svojim redovima.

U ostalim utakmicama sedmog kola postignuti sus sledeći rezultati:

Kalča – Fon, 0:9

Ivanjica – Zemun Samo pravo, 5:3

Konjarnik – Winter sport, 4:0

Novi Pazar – Bečej, odloženo

Tabela

Loznica grad 2018 i Vranje po 15, FON, Bečej, Novi Pazar i Konjarnik po 12,  Ivanjica po 9, Winter sport i Zemun Samo pravo po 3, Kalča 0,

Оставите одговор