Nikola Matijević : Dođite i podržite nas i lepu priču o futsalu

0

Kad spomenete profesiju fudbaler ili futsaler većina ljudi pomisli da se radi o neintiligentnim, neobrazovanim, praznodušnim osobama. Kad dobijete priliku da upoznate ovogodišnju akviziciju KMF Loznice Grad, Nikolu Matijevića shvatite koliko su te osobe u zabludi. Intiligentan, skroman, ambiciozan, dobrodušan, iskren, obrazovan, komunikativan, empatičan. Sve su to osobine koje krase Nikolu, majstora futsala.

Ko je Nikola Matijević, kakva mu je bila karijera, kako je došao u Loznicu , u čemu uživa i šta očekuje od utakmice kola 03. protiv Ivanjice, pročitajte u nastavku teksta.

“ Sportsku karijeru sam započeo igrajući fudbal u Zrenjaninu. Kada sam završio omladinski staž priključio sam se futsal klubu SAS iz Zrenjanina gde sam igrao godinu dana. Nakon upisanog Pravnog fakulteta prešao sam da živim u Beograd i postao sam igrač ekipe Marbo Intermeco gde sam nastupao 2 godine. Nakon povrratka u SAS i godinu dana igranja za njih, prešao sam u legendarni Ekonomac iz Kragujevca za koji sam nastupao punih 5 godina i sa njima osvojio 5 titula državnog prvaka. Nakon Ekonomca počela je moja internacionalna karijera odlaskom u Salinas iz Tuzle gde sam igrao 1,5 godinu dana a polusezonu 2020-2021 godine nastupao sam za ekipu Crnica iz Hrvatske.

Pošto nisam uspeo da završim poslove oko papira za Italiju gde sam imao ugovoreno angažovanje, ostao sam bez kluba. Bio sam jako razočaran. Kako inače biva u životu, kad se jedna vrata zatvore, druga nam se otvore. Kontaktirali su me iz Loznice. Brzo smo se dogovorili. Smatram da sam doneo ispravnu odluku. Trenira se odlično, organizacija kluba u odnosu na druge futsal klubove je mnogo bolja. Igranje u Prvoj ligi je uvek izazov i pruža dosta prostora za dalje napredovanje kako kluba tako i igrača pojedinačno. Klub je mlad i kako napreduje igrački i rezultatski tako će napredovati i u svim drugim aspektima i uskoro će biti jedan od najjačih futsal centara u Srbiji. Najviše cenim što klub poštuje dogovor.

U prva dva kola ostvarili smo dve pobede. Protiv Konjarnika dobro smo odigrali početak i završnicu. Bilo je malo pritiska, prva utakmica, želja da se pokažemo pred domaćom publikom. Međutim vrlo brzo smo dostigli solidnih 2:0. Imali smo oscilacija u igri, svojim greškama vraćali protivnika u život. Međutim, pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Drugo kolo u Nišu igrali smo fenomenalno i ubedljivo trijumfovali sa 7:1. Nismo igračima Kalče dozvolili ni da pomisle da mogu da nam otkinu čak ni bod.

Sledi utakmica protiv Ivanjice koja u prva dva kola nije osvojila nijedan bod. To može da bude mač sa dve oštrice ali sve ćemo uraditi da sigurno pobedimo. Nezgodna ekipa jer veći deo utakmice igraju sa golmanom u polju. Svesni su da nas ne mogu pretrčati tako da će u takvoj igri pokušati nešto da urade. Trenirali smo odlično, spremno smo i kompletni i očekujemo nova 3 boda. Biće mi drago da se sretnem sa Vidanom Bojovićem, legendom srpskog futsala za kojeg me veže mnogo lepih uspomena.

Privatno sam skroman, druželjubiv. Uživam u vremenu provedenom sa porodicom, devojkom i prijateljima. To mi znači puno u životu i puni životnu bateriju. Pratim sport. Volim da putujem ali mi je žao što nemam vremena da putujem u sopstvenoj režiji. Međutim u bilo kom gradu gde sam igrao obožavam da obilazim taj grad i okolinu.

Pozivam sve naše navijače da u što većem broju dođu u Lagator i podrže nas u pohodu na šampionsku titulu. Imamo potreban kvalitet i ambiciju da to ostvarimo. Posmatraće atraktivnu, dinamičnu utakmicu, punu lepih i atraktivnih poteza. Dođite i podržite lepu priču o futsalu“.

Nikoli Matijeviću, uskoro diplomiranom pravniku želimo da ostvari svoje snove i ambicije.

Оставите одговор