Dva druga, dva prijatelja: Marko i Mladen – I deo, Marko Perić

0

Čudni su putevi Gospodnji….

Marko Perić, sedam godina kapiten futsal reprezentacije Srbije, tokom svoje bogate internacionalne karijere prokrstario je halama Rusije, Azerbedžijama, Italije…

Mladen Kocić, sadašnji član futsal reprezentacije Srbije, takođe internacionalac,kao i Marko mega zvezda srpskog futsala, takođe je  slavu sticao širokim prostranstvima Rusije.

Obojicu povezuje nekoliko stvari. Pre svega, sportisti kojima značenje istinskih ljudskih vrednosti nije strano, patriote, uvek spremne da za reprezentaciju Srbije nastupe i da za srpske boje izgaraju na terenu do poslednjeg atoma snage. Dva druga, dva istinska prijatelja koji do sada nisu imali prilike da nastupaju zajedno u istim klupskim bojama. Putevi Gospodnji su ih sastavili u Loznici, gradu sporta, koji izrasta u sve veći centar futsala u Srbiji.

O tome kako su se upoznali, reprezentativnoj karijeri, kako su se obreli u Loznici, šta misle jedan o drugom i kakvi su privatno, govore mega zvezde srpskog, evropskog i svetskog futsala, Marko Perić i Mladen Kocić.

“ Mladen i ja smo se upoznali 2007 godine  nakon završetka Evropskog prvenstva u Portugalu“ – zapoinje priču Marko. „Mladen je tada bio mlad igrač, najtalentovaniji u Srbiji i kao takav postao član reprezentacije Srbije. Za reprezentaciju Srbije smo zajedno nastupali od 2007 do 2018 godine. Za nama su ostala Evropska prvenstva u Budimpešti (2010),Beogradu (2016) i Ljubljani (2018) . Iako smo odigrali veliki broj utakmica za reprezentaciju Srbije, sudbina je htela da sve to vreme igramo za različite klubove.

Bio sam igrač i kapiten Crvene Zvezde . Odlaskom sponzora, nakon cele situacije sa kovidom, našao sam se u situaciji da sam morao da napustim Zvezdu i potražim novi klub. Kontaktirala me je Loznica. Predsednik Aleksandar Stanković i direktor kluba Nenad Despotović su mi predočili projekat Loznica centar futsala u Srbiji i učesnik evropskog Kupa. Projekat mi se svideo. Malo sam u početku bio sumnjičav ali sam se brzo uverio u suprotno. Vredno rukovodstvo, stručni rad, pomoć grada Loznice bili su garancija da sam došao u klub koji pretenduje da bude najbolji u regionu i jedan od najvažnijih centara futsala u Srbiji.

O Mladenu imam sjajno mišljenje, pre svega kao čoveku, prijatelju, bratu. Od kada smo se upoznali razvili smo jedan poseban odnos. Pronašli smo se kao ljudi, igrači, cimeri. Njegov dolazak u Loznicu je bio sjajan potez kako za njega, tako i za klub kao i celokupni srpski futsal. Harizma, iskustvo i znanje koje on poseduje biće od ogromnog značaja za razvoj mladih talentovanih igrača u Loznici.

Ne volim da govorim o sebi..Mislim da je to stvar drugih osoba iz mog okruženja. Jedino što bi mogao da kažem da je Marko osoba koja je spremna da radi ako je potrebno i 24 sata dnevno“.

Mega zvezda futsala, harizmatičan, skroman, vredan, čovek izazova, iskren prijatelj i nadasve čovek .

Marko Perić.

Оставите одговор