Utakmica SKRAĆENA za 43 minuta, sudije i igrači oba kluba ŽURILI u KAFANU

0

Potresali su srpski fudbal razne afere i skandali, ali ono što se proteklog vikenda dogodilo u srcu Šumadije nezabeleženo je do sada. U mestu Banja kod Aranđelovca sastali su se lokalni klubovi, domaća Banja i Mladi radnik iz Bukovika. Ovaj meč će ući u istoriju srpskog fudbala zato što je skraćen za 43 minuta…

Sve postaje jasnije kada se baci na pogled na zapisnik sastavljen posle utakmice koji je potpisao sudija Lazar Nikolić jedan od glavnih aktera ove fudbalske komedije, piše Sportski žurnal.

–  Utakmica je odigrana u prijateljskom duhu, domaćini su igrali bez žara borbe. Igrači oba tima insistirali su da se utakmica ranije završi, kao i predstavnici obe ekipe, jer je takav dogovor obe ekipe, kao i da je dogovor bio da pobedi gostujuća ekipa. U Bukoviku je organizovana ručak za obe ekipe, kako za sudije, tako i za delegate, na kome nisam hteo da prisustvujem, zajedno sa kolegama. Uz konsultacije sa delegatom i sa njegovom saglasnišću skratio sam prvo poluvreme 20 minuta, a drugo 23 minuta. Ekipe nisu imale primedbe po završetku utakmice.

Sudija je svestan greške i sada se kaje.

– Svestan sam naivnosti i lakomislenosti tek sada i iskreno se kajem. Nisam bio svestan posledica ovakve moje odluke. Godinama sudim i nikada nisam imao ovakvu situaciju – pojasnio je Nikolić.

Delegat utakmice Dragoljub Radanović iz Gornje Trnave je potvrdio prvo reči sudije, a onda se ispravio i napisao da je utakmica bila “tvrda i takmičarska”. Utakmica je završena pobedom gostiju 1:0 čime su napravili veliki korak ka opstanku u Šumadijskoj okružnoj ligi.

Оставите одговор