PLEJ OF PLS : INĐIJA MORA DA SE ISKUPI U PANČEVU, DERBI U NOVOM SADU , „TRAKTORISTI“ U KLUPCIMA ZA PRIKLJUČAK SA VODEĆIMA

0

Prvo kolo plej ofa PLS doneo nam je nova uzbuđenja i smenu na čelu tabele. Mladost GAT je izbila u prvi plan zahvaljujući pobedi u Inđiji. Pet klubova je grupisano i imaju iste ambicije, a to je da se domognu Super lige. Drugo kolo bi trebalo da suzi broj kandidata jer su na programu dva derbija koji će dati nagoveštaj ko je bliži zacrtanom cilju. Oba derbija su na programu u četvrtak, a “predigre” dan ranije odigraće se u Klupcima i Sremskoj Mitrovici.

Radnički je doživeo debakl na Novom Beogradu od poletnih i uspešnih “Traktorista” i šansu za popravni imaće protiv mladog sastava OFK Žarkova. Trener Dejan Nikolić kaže da nisu ličili na sebe i razloge ubedljivog poraza vidi u emotivnom i fizičkom pražnjenju, opuštanju, jednostavno, objašnjava, desilo se. Pokušaće da nastave u ritmu iz nastavka prvenstva, kada su bili jedna od najuspešnijih ekipa. U tim se vraćaju Sadik i Dimitrović. Gosti će iskoristiti igre u plej ofu da afirmišu što više mladih igrača i da pokušaju da pomrse račune favoritima. Novi trener Nebojša Nešković je analizirao domaćina i neće ga zavarati poraz u prethodnom kolu. Kaže da igraju napadački, sa visokim presingom, na momente atraktivno, u svom prepoznatljivom stilu. Za utakmicu u Mitrovici vraće se Milekić, izostaće Markešić i mlađani Ivić, koji je protiv Loznice debitovao u senorskoj konkurenciji.

Trener Dragan Mićić ponovo je zaseo na klupu Loznice, sa kojom je u prvom mandatu postizao dobre rezultate. Za prethodni poraz krivac leži u slaboj realizaciji, mada je izrazio zadovoljstvo prikazanom igrom. Pre dve nedelje u zaostalom meču Loznica je nanela jedini poraz IMT-u u nastavku sezone. Mićić zna sve o rivalu, stekao je utisak da se radi o mladoj i poletnoj ekipi, čije su udarne igle neverovatni Radočaj, Lučić i bivši internacionalac Alen Stevanović. Mićić neće moći da računa na suspendovanog Nikolića, a pod znakom pitanja su rekovalescenti Obadović, mladi Babić i Komarčević.

Mladi stručnjak Bojan Krulj skromno objašnjava da su iskoristili loš dam Mitrovčana, postigli golove na vreme i bili izuzetno efikasni u nastavku utakmice. – Odlazimo u Klupce sa velikim motivom da pobedimo i izborimo plasman među četiri najbolje ekipe. Prva prepreka biće Loznica koja igra ofanzivno, u niskoj zoni, dobro se snalaze i hoće da se nadigravaju – navodi Krulj. Novobeograđani će biti jači za Zorića I Markovića.

Mladost GAT ponovo na čelu, sa željom da tu ostanu do kraja plej ofa. Neće imati dovoljno vremena za radovanje jer već u četvrtak u Novo naselje stiže Javor Matis, još jedan konkurent u borbi za najviši plasman. Trener Ristovski zna da motiviše igrače, neće odstupiti od zadatog plana i postaviće strategiju po uzoru na prethodni duel. Olakšavajuća okolnost za Mladostaše je što sada oni odlučuju o svojoj sudbini, mogu da taktiziraju za razliku od protivnika koji moraju više da rizikuju i idu na pobedu. Duele dva izjednačena tima mogu da odluče sitni detalji, individualne greške i koncentracija, i to imaju u vidu. Sousa zbaog povrede tetive je završena sezona. U kombinaciji za tim biće Savković, Jočić, Švonja i Milovanović.

Javor Matis je neplanirano ostao bez celog plena u sudaru sa Pančevcima, izgubljeno moraju nadoknaditi na strani. Ekipa je odigrala meč u visokom ritmu, znalački i mudro, i ostaje im da skupe snagu i protiv Novosađana pokažu da su pravi. – Igraju, kaže trener Bondžulić, takmičarski, na rezultat, njima odgovara i bod, ne zaleću se, igraju čvrsto, čekaju grešku protivnika. Uveren je da će derbi pripasti onome ko bude imao više koncentracije i manje grešio. Posle dužeg vremena na raspolaganju će biti roviti Grabež.

Drugi derbi igra se u Pančevu, gde dolazi posrnula Inđija. U Železničaru su zadovoljni osvojenim bodom na gostovanju u Ivanjici. Posle sedam dana ponovo će odmeriti snage sa rivalom iz sremske ravnice. Dobro se znaju, trebaće da se ekipa regeneriše, osveži i spremno dočeka Inđiju. U tim se vraća Petrović, nekolicina igrača bila je prehlađenai pod znakom pitanja.

Inđija je loše startovala u plej ofu, brzo su zaboravili šta im desilo i uveliko razmišljaju o narednom protivniku Železničaru. Trener Kuljić tvrdi da je domaćin u boljem momentu od njih, i pokušavaju dodatnim radom i razgovorom sa igračima da se što bolje spreme. – U četvrtak treba da se iskupimo za prethodne rezultate i pokažemo da smo pravi kad je teško, da smo jedan tim, i da nam je posvećenost i vera ključna za postavljene ciljeve – poručio je mladi stručnjak. Derbi će propustiti suspendovani Rađen i Ignjatović, dok je Žakula pod znakom pitanja.

M.Askovic

Оставите одговор