Obadović obeležio jesenji deo prvenstva

0

Povratak svojih igrača u redove Loznice poslednjih godina bio je uvek pun pogodak kluba sa Lagatora. Tako je ovog leta stigao napadač Filip Obadović koji je obeležio jesenji deo prvenstva u zeleno-belom dresu.

Najbolji strelac tima sa šest pogodaka a kad nije tresao mrežu, ovaj korpulentni momak je uvek bio na nivou koji je doprinosio da tim igra dobro i osvaja bodove. Od dolaska u Loznicu Obadović se mučio sa povredama ali je uz velike napore uspevao da odradi veliku minutažu. Učinak bi bio još veći da nije bilo ovih problema, pa je zimska pauza dobrodošla da zaleči povrede kako bi se što bolje spremio za prolećni deo sezone.

Obadović je dete Loznice, igrao je u srpskoligaškoj konkurenciji za Loznicu da bi potom prešao u Budućnost iz Valjeva. Dobrim igrama zaslužio je poziv od supeligaša Javora iz Ivanjice gde je proveo određeno vreme. Potom ga je put odveo u inostranstvo a svoj povratak u Srpski fudbal je obeležio potpisom za Kabel iz Novog Sada koji se prošle sezone borio za ulazak u elitu. Upravo  igrama u Kabelu je zainteresovao svoj matični klub da ga vrati u svoje redove. Nekada golobradi klinac, vratio se u svoj klub sad već iskusan i kao jedan od najboljih napadača u Prvoj ligi.

U ovom momentu navijači Loznice ne gledaju na tim istim očima kad je Filip u terenu ili van njega. Uvek je nekako sigurnije kad je on tu jer izuzetno dominira u kaznenom prostoru.

Hoće li Loznica nastaviti ove zime da vraća svoje igrače koji se nalaze na pozajmicama u drugim klubovima. Opšti utisak je da su npr Bogdanović i Milovanović (Rađevac) imali u prošloj prvoligaškoj sezoni veći učinak od nekoliko igrača koji su stigli sa strane predhodnog leta.

Sledi veoma teško proleće, Loznica se nalazi na granici, tačno na sredini tabele koja preovladava gore ili dole. Pojačanja su neophodna ali moraju biti kvalitetna, baš upravo ovakva kakav je bio dolazak Obadovića, koji pokazuje razliku na terenu.

G.Petrović

Оставите одговор