IMAĆEMO SUPERLIGAŠA Gradonačelnik Petrović i državni sekretar Ranđelović obišli stadion (video)

0

Državni sekretar Ministarstva za javna ulaganja Miljan Ranđelović danas je sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem obišao gradilište novog fudbalskog stadiona na Lagatoru čija se izgradnja uspešno privodi kraju.

Prema rečima gradonačelnika iznetih na objektu kojim će biti kompletno zaokružena nova i postojeća sportska infrastruktura, radovi se odvijaju prema utvrđenoj dinamici tako da je realno da Loznica novi stadion po UEFA standardima dobije na proleće, do kraja aprila.

– Napori koje smo uložili na nivou grada, uz snažnu podršku naše države, predsednika Republike i vlade doprineli su da na jednom mestu imamo kompletnu infrastrukturu što je izuzetan doprinos sveukupnom unapređivanju svih sportova, dok je na drugoj strani ovo šansa da se ekspanzivnije unapredi sportski turizam koji je razvojni potencijal grada Loznice – naglasio je gradonačelnik Petrović. – Ovde je jedinstven kompleks, sada prepoznatljivog stadiona, sportske dvorane, olimpijskog bazena, parkovskog prostora sa terenima za male sportove, Atletskim stadionom u izgradnji čime se široko otvaraju vrata razvoju sporta koji je ujedno i podrška za sve uzraste naših sugrađana. Uveren sam da ćemo za tri godine početi izgradnju i zatvorenog bazena što će biti završno poglavlje na sportskoj mapi Lagatora i našeg grada koji će na jednom mestu imati sve. Loznica će po tome biti jedinstven grad u Srbiji i prema poređenju sa drugim i većim gradovima u Republici“.

Prema Petrovićevim rečima, na Lagatoru se uporedo odvijaju radovi na izgradnji više prilaznih ulica, jer će sportski sadržaji i manifestacije ovde okupljati veliki broj posetilaca. Biće završena ulica koja spaja Urgentni centar sa Lagatorom, zatim nastavljena trasa Ulice Miloša Pocerca ka Ulici Marka Radulovića što će doprineti rasterećenju saobraćaja.

Kada je reč o novom stadionu on, poručuje čelnik grada na Štiri, „ kod svakoga budi osećaj i potrebu da imamo fudbalski klub koji će nas obradovati dobrim sportskim rezultatima i biti kvalifikovan u Super ligu”.

– To će biti zadatak sportskih radnika, sportista i klubova, ali i grada sa mojim saradnicima koji su zaduženi za sport. Uz pomoć sa centralnog nivoa zalagaćemo se za jaku finansijsku konstrukciju koja se nameće kroz takmičenje u Super ligi. Duboko verujem da će Loznica, uz ovaj prelepi stadion, imati superligaša – kazao je Petrović. gradonačelnik.

Miljan Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja smatra da se Loznica kao grad ubrzano razvija i kao primer dobre prakse po svom načinu funkcionisanja predstavlja zadovoljstvo u saradnji ovog ministarstva sa tom lokalnom samoupravom.

– Velelepni stadion za oko devedeset hiljada posetilaca biće verovatno najlepši u ovom delu Evrope. Ja zaista verujem da kada vaši fudbaleri dobiju tako dobre uslove da će ostvarivati zapažene rezultate a Vlada Srbije će pomoći Loznici kao i svakom drugom delu Srbije gde u ovom trenutku imamo 69 aktivnih projekata koji će do kraja 2024. godine doprineti lepšem i kvalitetnijem životu građana – rekao je državni sekretar Ranđelović.

Оставите одговор