FUDBALSKI KLUB ANTIMON PROSLAVIO 70 GODINA POSTOJANJA

0

U petak, 22. jula 2022. godine, Fudbalski klub ,,Antimon“ iz Zajače proslavio je 70 godina postojanja i rada. Centralna svečanost povodom jubileja održana je na stadionu ,,Pod Sedmakom“, gde su najpre kao uvod za sve ono što će se dešavati snage odmerili veterani Antimona i provotimci istog kluba.
Pred velikim brojem prisutnih i u predivnom ambijentu svečanost su otvorile devojčice iz osnovne škole pevajući himnu ,,Bože pravde“, a zatim je usledila promocija knjige autora Miodraga Vasiljevića Gaše – ,,F.K. ANTIMON ZAJAČA – 1952-2022“ . U razgovoru sa autorom prisutni su saznali koliko je bilo teško prikupiti sve podatke za ovu knjigu ali su saznali i mnoge zanimljive detalje iz nje, kao na primer da je 1957. godine odigrana možda i prva noćna utakmica u tadašnjoj državi u kojoj su se sastali Antimon i Radnički iz Šapca, a da bi odigrali noćnu utakmicu, domaćin je pozajmio reflektore od filmske ekipe koja je u Zajači snimala poznati film ,,Rafal u nebo“. Već 1959. godine u Zajaču je stigla delegacija Fudbalskog kluba Partizan, a trening prvotimcima Antimona održao je niko drugi do legendardni Stjeban Bobek.
U nastavku programa gromoglasnim aplauzom pozdravljeni su prvotimci Antimona koji su sa peharom izašli pred publiku, jer su u godini jubileja osvojili prvo mesto u Međuopštinskoj ligi grupa Jadar i plasirali se u Mačvansku Okružnu ligu. Scenu su napustili uz pevanje himne kluba koju je za ovu priliku napisao Dragan Purtić.

Završni deo svečanosti pripao je onima koji su ugradili sebe u ovih 70 godina, a to je dodela najviših odlikovanja kluba. Lepo je bilo na travnatom terenu ponovo videti Milana Đukanovića-Prela, Dragana Matića-Džegera, Dragana Mihailovića, Milovana Lekića, Zlatana Stefanovića, Dragana Đukanovića, Dragišu Isailovića, Mihaila Pavlovića, Bobana Vasiljevića, Zvonka Mišića, Peru Pavlovića i druge vedete koji su primili plakete i zahvalnice za sve ono što su uradili za Zajački klub.
Naravno, nisu zaboravljeni ni oni koji su postigli više u svojoj karijeri a prve korake načinili u Zajači, a to su Milorad Ilić-Beli, Mika Jovanović, Milovan Lekić, Branivoje Vasiljević, Vladan Pantić, Slobodan Avramović i Stefan Purtić.
Na svečanoj akademiji dodeljeno je oko sto priznanja, a treba napomenuti da je priznanje ,,najuspešniji trener“ dodeljeno Milanu Đukanoviću-Prelu, Veroljubu Simiću-Ljubi posthumno, i Vidoju Ignjatoviću. ,,Zlatna lopta-najbolji strelac“ dodeljena je Goranu Mitroviću, a ,,zlatna lopta-najviše nastupa“ dodeljena je Zoranu Krstiću.
,,Srebrne plakete“ dobili su: Miodrag Vasiljević, Milovan Lekić, Radomir Nikić, Predrag Pavlović, Milivoje Vasiljević, Svetislav Živković, Dragan Purtić, Branko Isailović i Obrad Mitrović posthumno.
,,Zlatne plakete“ uručene su: GRADU LOZNICI, F.S. MAČVANSKOG OKRUGA, G.F.S. LOZNICA, FIRMI EKO MET RECIKLAŽA ZAJAČA, I ZORANU VASILJEVIĆU.
Nezaboravno druženje, podsećanje na teške i lepe uspomene sa fudbalskog terena nastavljeno je u klupskom restoranu uz svečani koktel, čime je završeno obeležavanje velikog jubileja velikog ,,Antimona“ iz Zajače.

Оставите одговор