Utakmicom protiv Javora, loznički fudbaleri započinju drugi deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije. Ove kalendarske godine odigraće šest kola iz drugog dela. U Loznicu dolazi ekipa Javora koja je lozničane zadužila pobedom od 2:0 u prvom delu Lige. Veče uoči utakmice golman Milan Jelovac govori o sutrašnjem meču koji se igra u Klupcima sa početkom u 13 časova:
“ Spremamo se da se revanširamo Javoru za poraz iz prvog dela prvenstva. Tu utakmicu smo nesrećno izgubili. Nismo iskoristili naše šanse a kako to biva u sportu kad ne iskoristiš svoje šanse budeš kažnjen. Pored toga primili smo i dva nesrećna gola. Nadam se da će nam se to vratiti ovoga puta, uz naravno našu dobru igru. Raspoloženi smo i naoštreni ulazimo u ovu utakmicu. Kompletni smo. Analizirali smo dobro igru protivnika, spremili taktiku i na nama je igračima da to na terenu realizujemo. Veliki problem biće teren koji je nakon obilnih padavina natopljen vodom i više će odgovarati gostima nego nama „.
Nikola Nikolić, u poslednjih nekoliko utakmica odlično je obavio svoj posao u odbrani u tandemu sa prezimenjakom Milošem :
“ Očekujem jako tešku utakmicu, što zbog kvaliteta ekipe Javora, što zbog terena za igru koji je u lošem stanju usled obilnih padavina ovih dana. Pobeda bi nam mnogo značila jer bi nam omogućila da ostanemo u trci za play off obzirom da imamo zaista težak raspored u prvih šest kola. Verujem u svoje saigrače i nadam se pobedi „.
Poslednji igrač u odbrani, Miloš Nikolić pokušaće da spreči napadače Javora da ugroze gol Jelovca. Svoj zadatak je u poslednjim kolima odradio perfektno:
“ Pobediće onaj koji se bude bolje snašao po ovakvom terenu i vremenskim neprilikama. Nadam se da će to biti moja ekipa. Nije lako igrati po ovakvom terenu koji je natopljen vodom. Ne znaš gde će lopta pasti, da li će odskočiti ili ostati u bari. Moraš biti jako oprezan i imati dobru procenu kod vraćanja lopte golmanu ili svakog pasa saigraču. Najbolje je igrati na prvu loptu bez zadržavanja. Nastojaćemo da težište igre prebacimo na njihovu polovinu i da tu tražimo šansu za golove „.

Оставите одговор