FSS „Borite se na terenu, ne van njega, biće oštrih kazni“

0

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije održao je sednicu povodom saopštenja u kojima je napadan selektor reprezentacije Srbije
Fudbalski savez Srbije održao je vanrednu sednicu Izvršnog odbora u utorak u Staroj Pazovi, a povod za to bila su saopštenja i napadi u javnosti prema seletkoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koja su dolazila sa adrese Crvene zvezde.

FSS se nakon sednice oglasio i saopštenjem na zvaničnom sajtu, gde je istaknut i odgovor Zvezdi uz konstataciju da je u Srbiji dobro suđenje i da je takmičenje regularno, te da Savez neće odustati od takve politike i pozvao je klubove da se za bodove bore pošteno na terenu, a ne van njega
Takođe, pružena je javna podrška selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i FSS ističe da će učiniti sve da ih zaštiti od napada i pruži i njemu i reprezentativcima mir pred naredne utakmice.

– Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora našeg najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FSS izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije. Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega.
– IO izražava nepokolebljiv stav da se svi problemi rešavaju unutar institucija saveza, a ne saopštenjima i pritiscima. Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA.

– FSS duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice – navodi se na sajtu Saveza.

Оставите одговор