Ovo je priča o dva uzorna kolektiva koja su usmerena isključivo na rad sa najmlađima sa ciljem druženja, razvoja psihofizičkih sposobnosti, kao i edukativno socijalnih karakteristika sa krajnjim ishodom stvaranja psihofizički zdravih i uzornih građana grada Loznice.

Priča o Fudbalskom klubu Jadar 07 Loznica je priča o Bori i 111 vitezova i njihovih drugara koji će uskoro dobiti tu plemenitu titulu. Bajka o tome kako se i u ova teška vremena mogu ispričati divne priče o drugarstvu, iskrenosti, radosti i ljubavi.

FK Jadar 07 Loznica osnovan je 2015 godine a svoje aktivnosti obavlja u Ustanovi za fizičku kulturu Lagator i terenima u Omladinskom naselju u Loznici. Klub trenutno ima 111 registrovanih igrača svrstanih u nekoliko kategorija: predpetlići, petlići, pioniri, kadeti i omladinci. Klub je usmeren isključivo na rad sa mladom talentovanom decom koja se u okviru svoje uzrasne kategorije takmiče u okviru međuopštinske lige mlađih kategorija, gde su u proteklih sedam godina osvajali naslove šampiona u svim uzrasnim kategorijama liga. Od ove sezone klub je formirao ekipu sastavljenu od omladinaca i kadeta koja se takmiči u Opštinskoj ligi FSOL. Razlog za formiranje ove ekipe je zaista za svaku pohvalu. Cilj stvaranja seniorskog pogona, kojeg čine momci starosti 17 – 20 godina je prvenstveno druzenje i ne rastavljanje omladinske ekipe, tako da će drugovi, koji su se vec dugi niz godina takmičili zajedno u mladjim selekcijama, ove godine okušati srecu u seniorskoj konkurenciji.

“ Cilj kluba je rad isključivo sa mlađim uzrasnim kategorijama u okviru kojeg se pored psihofizičkog razvoja pažnja obraća i na obrazovno socijalnu komponentu jer nam je cilj da deca kada odrastu postanu zdrave ličnosti i uzorni građani društva u kojem žive. Nakon što prerastu najstariju uzrasnu kategoriju u klubu, ti momci nastavljaju sportske karijere u klubovima koji egzistiraju u gradovima gde oni upisuju fakultete a mnogi od njih se uključuju u rad klubova na teritoriji grada Loznice “ – o radu kluba govori Borisav Karajčić , predsednik kluba.

Klub svoje aktivnosti tokom zimskih dana obavlja u hali Lagator a tokom letnjih meseci u Omladinskom naselju. Klupske selekcije učestvuju na turnirima širom Srbije i u susednoj BiH. U klubu je angažovano pet trenera koji su edukovani i imaju licence za rad sa decom. Saradnja sa roditeljima je na visokom nivou jer se do uspeha, bilo na sportskom ili životnom polju, dolazi samo zajedničkim radom svih struktura.

“ Klub se finansira delom od članarina a najvećim delom iz budžeta grada Loznice i ovim putem bi izrazio veliku zahvalnost gradu Loznici koja je prepoznala naš rad sa decom kao i svim dobrim ljudima koji nam pomažu na razne načine „.

Drugu bajku ispisuju Dušan Nikolić Pčela i njegovih 130 pčelica radilica. FK Pčelinjo je osnovan 2013 godine i radi sa najmlađima uzrasta 5-14 godina, tačnije do kalendarske godine kada završavaju osnovnu čkolu kada se najtalentovaniji među njima upućuju u beogradske klubove ili u FK Loznicu gde nastavljaju svoju sportsku karijeru.

Cilj rada, pored sportskog, jeste i celokupan psihofizički razvoj dece u periodu kada je razvoj pomenutih osobina jako bitan za najmlađi naraštaj. Pored nabrojanog vodi se računa o obrazovanju dece i u klubu sa ponosom ističu da se radi o dobrim đacima i lepo vaspitanoj deci.

“ U klubu, koji je istovremeno i škola fudbala radi oko 130 dečaka uzrasta od 5-14 godina. Najmlađi su generacija 2017 godine a najstariji generacija 2007 godišta, dakle svršeni osnovci, nakon čega se upućuju u druge klubove radi nastavka sportske karijere. Među njima sa ponosom ističem golmana Mitrovića koji trenutno nastupa za Zemun i član je kadetske reprezntacije Srbije. Za neke od njih su zainteresovani i najveći srpski klubovi “ – počinje priču alfa i omega ovoga kluba Dušan Nikolić Pčelinjo.

U klubu deca su organizovana po principu svaka generacija jedan tim. Selekcija pionira (2007,2008 i 2009) i predpetlića (2010 i 2011) takmiče se u okviru liga mlađih kategorija opštine Loznica a neke su dogurale i do Kolubarske lige.

“ Redovni smo učesnici turnira širom Evrope i regiona. Učestvovali smo na turnirima u Švedskoj, Nemačkoj, Rumuniji kao i u susednoj BiH. Treniramo svakodnevno na terenu Omladinskog naselja u letnjem periodu a u zimskom koristio salu Vatrogaskomerca. Saradnja sa roditeljima je na zavidnom nivou jer svi mi koji smo sa decom i oko njih smo tu, zbog same dece i želje da im omogućimo druženje, igranje i uživanje u sportskim aktivnostima. Finansiramo se delom iz gradskog budžeta a delom od članarina. Prva generacija koja je proistekla iz škole su momci generacije 2004 koji su osvojili  sve što se može osvojiti a na kraju ove sezone izlazna generacija je 2006 godište koje ide njihovim stopama“ .

Bajka o Bori i Pčelinju i njihovim vitezovima počela je godinama unazad i dan danas se ispisuju njeni najlepši redovi. Bori i Pčelinju i njihovim vitezovima možemo samo da poželimo da traju dugo i da nam svakog dana, meseca i godine ispunjavaju duše i srca koja kucaju za njih.

Оставите одговор