Dušan Obadović : Respekt svakome ali bodovi nikome

0

Novi šef stručnog štaba Loznice,  Dušan Obadović, vraća se na klupu “zeleno-belih” posle nekoliko godina. Obadović je sa Loznicom svojevremeno beležio odlične rezultate i posle dugo godina izvukao je iz zone Drina, da bi potom postao prvak Srpske lige i plasirao se Prvu ligu. Sada je pred njim zadatak da tim, pre svega, stabilizuje, a potom povede ka gornjem delu tabele. Ozbiljan zadatak i veliki izazov. Rukovodstvo kluba nije imalo dilemu da mu poveri ovaj zadatak ne sumnjajući u njegovo stručno znanje a naročito ne u njegovu privrženost zeleno beloj boji.

“ Ekipu dobro poznajem. Gledao sam njihove utakmice ove sezone. Kvalitet igrača je nesporan. Brine jedino mali roster igrača tako da teret pada na pleća nekolicine igrača. Pored toga kolega Mićič, zbog važnosti svake utakmice, nije bio u situaciji da razigrava grupu igrača koja je trebalo da udarni tandem rasterećuje  u pojedinim utakmicama a u novonastaloj situaciji ni ja nemam vremena za to. Cilj nam je da preostale utakmice do kraja kalendarske godine izguramo što je bolje moguće i da sakupimo što više bodova. Nadam se da ćemo u preostala dva redovna kola (Grafičar i OFK Bačka) i dve zaostale utakmice (Grafičar i Javor) sakupiti dovoljan broj bodova koji bi nam u drugom delu prvenstva olakšao put ka play off-u.

Utakmica sa Mačvom je bila jako teška i neizvesna kao i uvek kad se sastaju ova dva rivala. Mačva je u trenutnoj krizi rezultata ali bodovno nije ugrožena jer su u dosadašnjem delu prvenstva sakupili dosta bodova. Imao sam sa momcima samo dva treninga do lokalnog derbija. Bio sam optimista, osećao sam da ćemo odigrati odlično. Pored toga u redovima Loznice nastupa nekoliko igrača koji su ranije nosili dres Mačve tako da su oni imali i dodatni motiv da se pokažu u što boljem svetlu. Očekivao sam dobru igru i dobar rezultat. Drago mi je zbog pobede jer svaka pobeda u lokalnom derbiju ima i dodatnu draž.

Za vikend nas očekuje utakmica protiv Grafičara. Imamo malo više vremena da se spremimo za tu utakmicu. Grafičar je zvezdina ispostava, razvojni klub gde nastupaju perspektivni igrači koji se kale za zvezdinu budućnost. Imaju dosta kvalitetnih igrača članova reprezentacija Srbije različitog uzrasta. Mi smo iskusnija ekipa koja kvalitetom može da s suprostavi svakom protivniku. Mi nemamo izbora. Pobeda je imperativ. Respektujemo ekipu Grafičara ali bodovi ostaju u Loznici“.

Оставите одговор