Dragan Mićić : Moglo je bolje ali imamo prostora da ostvarimo cilj

0

U Prvoj ligi Srbije završen je prvi deo prvenstva odigravanjem utakmica 15. kola. Loznica se posle prvog dela nalazi na devetom mestu sa 19 bodova, koliko ima i IMT ali  lozničani imaju utakmicu manje. Za leđima im duvaju Radnički i  Budućnost sa 18 bodova i Bačka sa 17 bodova. Sa eventualna tri boda protiv Grafičara, iz zaostale utakmice, Loznica bi sa Železničarom delila šesto i sedmo mesto.

Šta i koliko je urađeno  u prvom delu, u odnosu na planirano i zacrtan cilj kluba, te o utakmici sa Javorom, govori trener Loznice Dragan Mićić:

“ Sigurno da smo mogli više. U odnosu na plan pre početka prvenstva nedostaje nam nekih šest bodova da bi ostvarili plan u potpunosti,.Na to su uticali loš start i to da smo zbog veoma puno povreda često igrali nekompletni, što je dovodilo do oscilacija u igri.Taman se jedan igrač oporavi onda se drugi povredi i tako redom. Neki su morali da pauziraju zbog kartona. Start je bilo loš. Onda smo ušli u dobru seriju, pa opet pad nakon kojeg smo opet ušli u dobar period. U tom periodu kada smo krpili tim odlazili su nam bodovi nepovratno.

I pored svega moram da istaknem da je atmosfera u ekipi odlična. Posle utakmice sa Radom u svlačionici sam rekao momcima da nije strašno što smo sa jednim Radom odigrali nerešeno, pogotovo posle iscrpljujuće utakmice sa Čukaričkim što su igrači pozitivno prihvatili. Prevashodni cilj nam je da uđemo u prvih osam ekipa koje će sa jedne strane sačuvati status prvoligaša a sa druge strane to bi nam omogućilo učešće u play off-u gde čemo imati prilike da ostvarimo plasman ili direktno u Super ligu ili u razigravanju sa loše plasiranim ekipa Super lige. Sada nam preostaje još šest kola iz drugog dela prvenstva. Kad se završi taj ciklus neke stvari će biti jasnije. Videćemo da li se treba pojačati u prelaznom roku.

Realno imamo sastav i kvalitet za prvih osam. tako da bi trebalo da se nađemo tamo. Daćemo sve od sebe da tako i bude.Imamo prostora u Ligi da to uradimo. Konkurenata ima.Šest, sedam ekipa oko nas na tabeli konkurisaće za play off.

U subotu u Klupcima dočekujemo Javor koji je u vrhu tabele, visoko četvrto mesto. U prvom delu su nas na svom terenu pobedili sa 2:0. Dobro smo odigrali ali smo napravili greške prilikom oba gola.Na subotnjoj utakmici gledaćemo da ponovimo tu dobru igru i da ispravimo greške sa prve utakmice. Javor cenimo ali očekujem pobedu“.

Оставите одговор