Semiz Pinja Aličić : Mnogo mi znači podrška navijača

0

Teško je započeti tekst o Semizu Pinji Aličiću kada sa jednom reči treba odslikati potencijal i kvalitet mladog osamnaestogodišnjaka iz Šapca koji je član BK Loznice . Koju god reč upotrebili : brilijant, biser, safir, dragulj, šampion, teško može da ga opiše. U mlađim kategorijama je osvojio sve što se može osvojiti. Na ovom Svetskom prvenstvu debituje u seniorskoj konkurenciji. Mlad, skroman mladić sa dečačkim osmehom na licu koji polako postaje njegov imidž, hrabro, samouvereno, bez ikakvog pardona izlazi na megdan starijim i po deset godina. U prve dve borbe na Prvenstvu ostvario je dve ubedljive pobede naročito u drugom meču.

“ Srećan sam i zadovoljan što sam ostvario dve pobede i tako se plasirao u osminu finala. Prva borba je bila više psihološki teška jer se radilo o prvom meču, koji je uvek težak. Bilo je i malo treme pre gonga ali kad je borba započela trema je nestala. Drugi meč je bio mnogo lakši. Iako sam imao kontrolu i u prvom meču, u drugom sam ostvario apsolutnu dominaciju.

U osmini finala me čeka me Litvanac Edgaras Skurdelis. Biće to treći meč u poslepodnevnoj sesiji. O njemu znam samo da je stariji od mene. Odgledali smo njegove dosadašnje borbe, uradili potpunu analizu njegovog stila boksovanja. Kao i do sada treneri će napraviti pravu taktiku a moje će biti da to u ringu realizujem najbolje što mogu.

Mnogo mi znači podrška navijača. Oni me dižu naročito u teškim trrenutcima mada se uvek trudim da se koncentrišem na sam meč. Moja poruka njima je da dođu u što većem broju i podrže kako mene tako i ostale boksere reprezentacije Srbije. Siguran sam da ih nećemo razočarati „.

Jedan jedini, teško ponovljiv. Semiz Pinja Aličić.

Sve mečeve na Svetskom prvenstvu možete gledati u direktnim prenosimana kanalu ARENA FIGHT. Prva sesija počinje u 13 časova a druga od 18 časova.

Оставите одговор