Rastko Simić : Sanjam zlato u Parizu

0

Na vrh brda se nije popeo onaj koji nije ni pošao. Onaj koji pođe hrabro, siguran u sebe, spreman da se suoči sa brojnim izazovima, usponima i padovima, jednog dana će na vrhu brda moći da kaže : “ Uspeo sam. Bio je to moj sopstveni put „.

Kada je kao sedmogodišnjak prvi put ušao u ring, bilo mu je jasno da je boks njegov životni izbor a krajnji sportski cilj zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu 2024 godine.

“ Boks je moj život . Od početka odlučio sam da ću se baviti boksom sav svoj život. Želja mi je da ostavim neki trag iza sebe, da me ljudi pamte  i budem zvezda vodilja drugim klincima koji  budu krenuli mojim putem.

Boksom sam počeo da se bavim u BK Loznica 2014 godine i tu sam se zadržao do 2017 godine kada sam postao član BK Rokica za koji boksujem i dan danas. Pored mog matičnog kluba nastupam za BK Loznica u Regionalnoj ligi.

U mlađim kategorijama sam svake godine osvajao titule prvaka Srbije, po dve kao pionir, kadet i junior. U reprezentativnom dresu nastupao sam poslednje tri godine na evropskim prvenstvima za mlade boksere. Ovogodišnje prvenstvo u Budvi za mlade boksere do 18 godina je moj prvi veliki uspeh u reprezentativnom dresu.

U četvrt finalu protiv belgijanca Noe boksovao sam odlično, poslušao savete trenera i pobedom već stavio bronzu u džep. Prva misao nakon što je sudija podigao moju ruku je bila : Ovo je neverovatno. Srce mi je bilo prepuno jer to prvi veliki uspeh i medalja na evropskim prvenstvima. U polufinalu protiv bugarina Čolova dao sam sve od sebe da ga pobedim. On je najbolji u Evropi u mojoj kategoriji tako da je borba bila teška, iscrpljujuća. Znao sam dobro ko je on i dobro sam se pripremio. Međutim preglasavanjem sudija izgubio sam borbu mada po mišljenju mnogih mogao sam i ja da budem pobednik. Nisam bio razočaran posle poraza jer sam bio svestan da sam meč uradio dobro. Imam pravo i naredne godine da nastupim na Evropskom prvenstvu za mlade tako da će biti vremena za revanš.

Za vreme borbe sam samo koncentrisan da je dobro odradim, o kombinacijama koje mogu da primenim, da smislim kako najbolje da napadnem ili se odbranim.

U daljoj karijeri me čekaju nastupi za Loznicu u regionalnoj ligi, Evropsko prvenstvo za mlade 2022 godine. Krajnji cilj bi bila Olimpijada u Parizu. San svakog sportiste je da učestvuje na tako velikom takmičenju. Ja se neću zadovoljiti samo učešćem već sanjam zlatnu medalju na mojim grudima.

Mladima bih preporučio da se bave bilo kojim sportom jer to je najbolji način da se sklonite od izazova koji vrebaju na ulici i da ogromnu energiju koju imaju u tom periodu pozitivno kanališu. Bavite se boksom jer boks je plemenita veština koja povećava fizičku i mentalnu snagu boksera „.

Rastko je krenuo svojim putem čiji je krajnji cilj jasan, zlato na Olimpijadi u Parizu. Nama samo preostaje da mu pomognemo na putu ostvarenja svojih snova.

Grad sporta Loznica ovim putem svom sugrađaninu čestita osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu mladih u Budvi.

Srećno na putu do Pariza. Verujemo u tebe!

 

Оставите одговор