Otvoreno Svetsko prvenstvo u boksu ( video)

0
U prepunoj Štark Areni otvoreno je Svetsko prvenstvo u boksu. Narednih dana bokseri iz 105 zemalja boriće se za najveća odličja kao i za velike novčane nagrade koje će se dodeljivati prvi put u istoriji prvenstava. Među zvanicama su se našli i legendarni Roj Džons Junior, čuveni Bahtijan Artajev koji će uručiti trofej Val Barker najboljem bokseru godine, kao i predsednik Svetske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremlev.
Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije pozdravio je sve prisutne.
„U naredne dve nedelje 650 boksera iz celog sveta boriće se za najsjajnija odličija. Zajedno sa partnerima iz AIBA uspeli smo da obezbedimo vredne nagrade i medalje od čistog zlata. Boks jeste sport koji uči ljude da gledaju oči u oči, da ne spletkare. Nahvažnija lekcija u boksu je da nije važno koliko jako udaramo, već koliko možemo udaraca da primimo i da ustanemo i da se borimo. Ne samo u boksu, već u životu. Svim bokserima želim da se hrabro bore i da istraju do svojih ciljeva. Dobrodošli u Srbiju i Beograd, grad 21. veka. Živela Srbija“.
U zabavnom delu svečanosti su učestvovali Van Gog, Dejan Petrović sa svojim Big Bendom kao i članovi kulturno umetničkih društava, koji su napravili fantastičnu atmosferu.
Prve borbe počinju sutra u ponedeljak pre podne.

Оставите одговор