Organizatori u glas : “ Organizacija će biti besprekorna „

0
Plemenita veština nastavlja silovito, enegrično, šampionski kroz 2021. u Srbiji. Nakon mnoštva takmičenja, od domaće, preko reginalne lige, do smotre najboljih boksera sveta u beogradskoj Areni, završni udarac, šlag na jedinstvenu sezonu boksa u našoj zemlji postaviće 64. „Zlatna rukavica“ čiji domaćin će biti upravo Loznica.
Od 15. do 18. decembra za “Zlatnu rukavicu” pod svodovima legendarne boks hale Lagator boriće se preko 100 boksera iz velikog broja zemalja koji će nam stići iz raznih delova sveta, počevši od komšija iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedoije, do Kube, Litvanije, Moldavije, Kazahstana, Rusije…
Povodom 64. Zlatne rukavice koja će se održati u Loznici, član gradskog veća zadužen za sport i osoba koja će na ovom turniru biti zvanično ispre gradske uprave, Milan Nedeljković je rekao :
“ Generalni pokrovitelji turnira su Grad Loznica i Bokserski savez Srbije, dok su za tehničku organizaciju zaduženi bokserski klub Loznica i grad Loznica. Odgovorno mogu da kažem da je Grad Loznica učinio sve da ova mežunarodna manifestacija bude organizovana na vrhunskom nivou. Grad sporta Loznica je ponudio uslove na nivou evropskih gradova i siguran sam da ćemo biti primer dobre prakse svim narednim domaćinima ovog značajnog turnira u pogledu besprekorne organizacije „.
Pripreme za početak turnira su u završnoj fazi :
“ Velika čast i obaveza je što je Loznica, grad Vuka Karadžića, grad heroja na Drini, ali i grad boksa koji je isklesao brojne šampione ovog sporta, dobila po drugi put priliku da organizuje međunarodni turnir pod imenom Zlatna rukavica. Biće to 64. izdanje ove prestižne sportske manifestacije. Organizacione pripreme su u završnoj fazi. Većina učesnika turnira već je pristigla a pre svega takmičari iz udaljenih zemalja, dok se dolazak boksera iz susednih zemalja očekuje u toku sutrašnjeg dana. Danas su doputovali i supervizor iz Moldavije, veliki prijatelj srpskog boksa, Maxim Certicovtev i direktor turnira Jovan Pantić iz Novog Sada. Ring se u hali Lagator postavlja sutra u prepodnevnim časovima kada se održava i oficijalni žreb. Svi učesnici su smešteni u hotelu Royal Spa u Banji Koviljači. Očekujemo u toku sutrašnjeg dana dolazak sudija i kontrolora koji će deliti pravdu na turniru. Organizovana je i zdravstvena zaštita svih učesnika koju predvodi doktor Miodrag Lazarević. Takmičenje u Loznici će biti održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije „- izjavio je koordinator turnira, živa legenda našeg boksa, Aleksandar Risimić.
64. Zlatna rukavica privukla je veliki broj takmičara iz raznih zemalja.
Direktor turnira Jovan Panić izneo je neke tehničke podatke o turniru. :
“ Na turniru učestvovaće preko 100 boraca iz 17 zemalja : Slovenija, Slovačka, Hrvatska, Bugarska, Engleska, Rusija, Azerbejdžan, Moldavija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Alžir, Tanzanija,, Crna Gora, Gana, Kuba i Srbija. Pored muškaraca na turniru učestvuju i 24 pripadnice lepšeg pola koje predvodi Natalija Šadrina. Žreb za turnir održaće se u utorak u 8:30 časova. Svečano otvaranje turnira je u sredu u 15 časova. Nakon svečanog otvaranja uslediće i prve borbe. Prva dva dana (15. i 16.) program će startovati u 15 časova.  Polufinalne borbe su 17. decembra sa početkom u 17 časova dok je finale zakazano za 18.12. sa početkom u 17 časova. Polufinalne i finalne borbe direktno će prenositi Arena Sport na kanalu Arena Fight „.
Celokupno takmičenje na turniru biće pod budnim okom supervizora turnira Maxima Certicovteva. Supervizor je stigao danas u posle podnevnim časovima i kratko je ocenio ono šta je video do sada:
“ Nisam imao prilike puno toga da vidim osim smeštaja učesnika prvenstva i nekih organizacionih radnji. Smeštaj svih učesnika je u prelepom hotelu Royal Spa. Tehnički organizator turnira Bokserski klub Loznica čini sve da ovaj turnir bude odlično organizovan. Znajući kako Srbija tradicionalno odlično organizuje sportske manifestacije ne sumnjam da će organizacija i ovog turnira biti odlična „.
Svi učesnici turnira imaće adekvatnu medicinsku zaštitu na čelu sa doktorom Miodragom Lazarevićem :
“ Što se tiče medicinskog dela turnir može da počne. Svi učesnici imaće adekvatni medicinsku zaštitu. Naglasio bi da će takmičenje u Loznici biti održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije „.
Boks je veoma popularan sport u Loznici i svakako njen sportski imidž. Ljubitelji boksa željno iščekuju svaki meč svojih ljubimaca i uvek napune halu Lagator do poslednjeg mesta.
Grad Loznica vodeći se simpatijama koje lozničani imaju za bokserski sport, odlučio je da je ulaz na turnir 64. Zlatna rukavica BESPLATAN.
Prema tome ljubitelji boksa i sporta ostaje vam samo da dođete u halu Lagator, uživate u dobrim mečevima i naravno date podršku srpskim bokserima.
Uprkos svim nedaćama koje je sa sobom donosi pandemija virusa korona i ometa normalan život svih stanovnika naše planete, boks nastavlja da živi i bori se za bolje sutra uz sve mere predostrožnosti kada je u pitanju borba sa ovom opakom bolešću.

Оставите одговор