Nakon remija u Novom Sadu protiv Kabela, situacija u ekipi nije ni malo ružičasta. Pobeda u narednom kolu u Sremskoj Mitrovici bi izbrisala rane iz dosadašnjeg dela prvenstva i vratila lozničane na pravi kolosek a to je onaj koji vodi u play off.

O utakmici sa Kabelom i šta učiniti da se ekipa razbudi i pruži partije na nivou iskustva i kvaliteta koji poseduje, govori trener Dragan Mićić :

“ Poremetio nas je rano primljen gol. Obzirom da je ekipa Kabela mlada, sa puno trčanja koja od početka utakmice kidiše da gol protivnika, dogovor je bio da, kao iskusnija ekipa, u prvih 15 minuta utakmice, otupimo njihovu agresivnost a onda kako utakmica odmiče da nametnemo svoju igru. Nismo smeli da dozvolimo Kabelu da rano postigne gol. Načinili smo niz grešaka kod primljenog gola. Zadnja linija nije bila dobro postavljena očekujući centaršut protivnika ali su oni odigrali povratnu loptu i lako, našom greškom, došli do rane prednosti. Nekako smo uspeli da se povratimo, imali šanse za izjednačenje, od kojih je najbolju imao Rajevac jer se našao oči u oči sa protivničkim golmanom, ali nismo uspeli da postignemo pogodak. Na samom kraju prvog dela ostali smo sa igračem manje na terenu nakon opravdanog crvenog kartona. Ulaskom Petrovića i Obadovića, drugi deo meča smo počeli bolje, imali više vremena loptu u svom posedu, imali inicijativu ali nam je nedostajao završni pas koji bi omogućio postizanje gola. Nakon crvenog kartona domaćih ipak smo uspeli da golom Komarčevića izjednačimo ali do kraja utakmice domaćin je na sve načine pokušavao da se odbrani ali se nije odrekao ni  pobede, tako da smo praktično u finišu utakmice spašavali bod.

Moramo se dići, analizirati greške sa utakmice jer idemo na noge ekipi Radničkog koja se bori za gornji deo tabele. Imamo iskustva ali ne smemo dozvoliti da imamo tolike oscilacije u igri, koje su svojstvene neiskusnim ekipama. Moramo biti realni prema sebi, pogledati se u oči, staviti prst na čelo. Svi mi, počevši od mene, pa do poslednjeg igrača. Nema izgovora poput lošeg terena,neadekvatne lopte i slično. Svako treba da preispita sam sebe. Drugačije ne možemo. Nije još sve izgubljeno. Pobeda u Sremskoj Mitrovici bi zacelila dosadašnje rane i dala krila pred utakmicu sa odličnom ekipom Rada i zaostalu utakmicu protiv Grafičara“.

Оставите одговор