U kolu 07. PRL Zapad Loznica je u hali Lagator ugostila ekipu Ub 2 i ostvarila novu pobedu koja ih zadržava na poziciji jedan prvoligaškog karavana. Lozničani su u utakmicu ušli indolentno i podcenjivački očekujući da će gosti, samim izlaskom zeleno belih na teren, odmah istaći belu zastavu. Zaista skromna ekipa gostiju je koristila nezainteresovanost igrača Loznice u odbrani i nakon predugačkih kombinacija lako dolazila do prilike za postizanje gola, dok su to domaći samo pogledom ispraćali. U napadu fizički premoćniji lozničani su koristili tu prednost i bez napora veoma lako postizali golove. Ovako stanje na terenu bilo je vidno i na semaforu, 15. minut i mršavih 11:9 za Loznicu. Tada trener Loznice, Milan Nedeljković povlači iznuđen potez i umesto zonske odbrane 6:o, naređuje igranje odbrane 5:1 sa veoma jasnim ciljem da pokuša da razbudi uspavane igrače u odbrani. To daje rezultata. Loznica pojačava tempo u odbrani i sa poslovičnim dobrim napadom odlazi na odmor sa solidnih 19 : 13.

Ni drugo poluvreme nije donelo ništa novo, osim u prvih deset minuta, kada su domaći malo angažovanijom igrom došli do prednosti od 30:19, 41. minut. I tu kao da je za njih utakmica bila već završena. Gosti su iskoristili ovu ležernost domaćih igrača i ne samo da nisu dozvolili Loznici da uveća svoju prednost, već su tu prednost smanjili na podnošljivih 35:27, 51. minut. Do kraja utakmice, trener domaćih dao je šansu rezervistima, što su borbeni gosti iskoristili i prednost lozničana smanjili na 39: 35 što je i konačan ishod utakmice.

Kad ekipa ide da osvoji prvo mesto pobedi se ne gleda u zube i ne umire se u lepoti. Sa druge strane igrači Loznice treba da se duboko zamisle i da shvate da u životu pa i u sportu nema podcenjivanja. Stara poslovica kaže Tri ološa ubiše Miloša. Danas su momci sa Uba bili nemoćni da kazne ovako indolentno ponašanje igrača Loznice. Ali uvek postoji i nadje se neko ko će biti kadar da to učini. A to može skupo da košta.

Оставите одговор