MRK Loznica nastupaće u predstojećoj takmičarskoj sezoni u Prvoj rukometnoj ligi Zapad – A grupa, umesto u PRL Centar, u kojoj su igrali predhodnih godina. Naime izmenama Statuta RSS, celokupna teritorija Srbije podeljena je na 4 regiona: Vojvodinu, Beograd, Istok i Zapad. Kako Mačvanski okrug teritorijalno pripada zapadnoj Srbiji, to će svi klubovi iz ovog okruga kao i Kolubarskog, nastupati u PRL Zapad. Ukupno 20 klubova su ostvarili pravo na takmičenje i oni su podeljeni u 2 grupe sa po 10 klubova.
Ligom će rukovoditi direktor Dragan Simović sa svojim saradnikom za sudijska pitanja, Milanom Savkovićem , dok će odvijanje takmičenja budno pratiti koordinator za takmičenje RSCS, Ivan Milivojević.
Dragan Simović je bivši savezn irukometni sudija i kontrolor, istaknuti sportski radnik, dobitnik brojnih priznanja za svoj rad, od nedavno najbolji sportski radnik grada Kraljeva. Iskusan znalac po peti put će obavljati ovu jako odgovornu funkciju.
“ Čast mi je da mi je UO RSCS i ove godine dodelio ovu odgovornu funkciju. Nadam se da ću ukazano poverenje, zajedno sa svojim saradnicima, opravdati. Svim klubovima obezbediću podjednake uslove za takmičenje a siguran sam da ćemi oni uzvratiti odličnom saradnjom. Po prvi ove sezone u PRL Zapad nastupaće i klubovi iz Loznice, jedan muški i dva ženska. Drago mi je što ću imati priliku da sarađujem sa ovim klubovima jer je svima poznato da je Loznica grad sporta u kojem rukomet uživa veliku pažnju. Već su me kontaktirali čelnici kluba, čestitali na izboru za funkciju direktora i izrazili spremnost za odličnu saradnju. Celokupno rukovodstvo Lige je pozvano da gostuje u Loznici što smo sa oduševljenjem prihvatili. Pored razgovora o samom takmičenju biće to prilika da se razgovara i o dubljoj tehničkoj saradnji po brojnim drugim pitanjima. Sa iskrenom radošcu i nestrpljenjem očekujem susret sa lozničkim sportskim radnicima a za Loznicu sam pomalo i sentimentalno vezan jer sam u tom gradu osamdesetih godina polagao i stekao zvanje za republičkog sudiju. Siguran sam da će naša saradnja biti na veoma visokom nivou. Dobrodošli u PRL Zapad“ – ovom porukom završava razgovor Direktor lige Dragan Simović.

Оставите одговор