Za učenike OŠ “Borivoje Ž. Milojević” iz Krupnja ovogodišnja rekreativna nastava na Zlatiboru ostaće u prelepom sećanju

0

U četvrtak 19. maja na Zlatiboru su održani sportski turniri Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Samo dvadesetak minuta pre početka takmičenja učiteljice Biljana Antonić i Tanja Žugić su saznale o čemu se radi i izrazile želju da deca učestvuju. Od organizatora su saznale da je u pitanju manifestacija na kojoj imaju parvo da učestvuju sva deca koja vole da se druže i da se bave sportom i da je u pitanju najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Pristanak da se deca takmiče, učiteljice su dobile i od roditelja i direktora škola.

Učenici škole iz Krupnja prvo su se takmičili u trci na 60 metara, u kojoj se takmičilo oko 150 dečaka i devojčica i čak četvoro njih je uspelo da izbori plasman na Regionalno finale koje se 14. juna održava u Novom Pazaru. Krupanj će predstavljati Uroš Vasiljević, Marta Marković, Sara Marković i Milica Jeremić. U okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održavaju se i turniri u igri “ Lino između dve vatre” i u pitanju je igra za koju vlada najveće interesovanje među decom. U kategoriji za dečake i devojčice 2013. godište i mlađi učenici OŠ “Borivoje Ž. Milojević”, ekipa “Krupanjci” pobedila je domaću ekipi “Sonic” iz Čajetine i takođe biće deo ekipe koja putuje u Novi Pazar. Po osvajanju zlatne medalje deca su bila oduševljena i kako su izjavila ove rekreativne nastave će se zauvek sećati. Ovom pobedom i plasamanom na Regionalno finale deca iz Krupnja, ukoliko nastave sa dobrim rezultatima mogu biti i učesnici Državnog finala koje se održava u Vrnjačkoj banji, odnosno Međunarodne završnice u Splitu.

Sportske igre  malsih spajaju decu regiona, a učesnici su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. Održavaju već 26. godinu u Republici Hrvatskoj, 12. godinu u BiH, a ovo je 9. sezona u Republici Srbiji. Od osnivanja Igara do danas u  Igrama je učestvovalo više od 2.000.000 učesnika. Vlade zemalja regiona u kojima se Igre organizuju su prepoznale vrednost projekta i pružile nam svesrdnu podršku. Tokom svih godina postojanja, kroz druženje i sport, promovišemo zdrav način života a, osnovni postulati zasnovani su na negovanju razumevanja, prijateljstva, solidarnosti i fair play-a, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice. Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od UEFA i  Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Posebnu podršku Igrama pružaju Aleksander Čeferin, Johanes Hahn, Luis Figo, Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Luka Modrić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Karl Hanc Rumenige i mnogi drugi.

Оставите одговор