Brankica Negovanović : Red, rad i disciplina su put ka uspehu

0

Brankica Negovanovič, član Karate kluba Šampioni iz Banje Koviljače, nedavno je dobila poziv da predstavlja Srbiju na Svetskom prvenstvu, u kategoriji do 55 kilograma, koje će se održati u Dubaiu od 16-21.11.2021 godine.

“ Poziv jesam i nisam očekivala. Dobro sam odradila prvenstvo Balkana, što mi dalo pomisao da ću dobiti poziv za reprezentaciju. Nisam ga očekivala obzirom da sam tek napunila 18 godina i da ima  starijih devojaka od mene koje imaju reprezentativni kvalitet. Bez obzira što mi je ovo prvo Svetsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji daću sve od sebe i nadam se da ću postići zapaženi rezultat, a negde potajno sanjam i medalju. Biće velika konkurencija jer će nastupiti evropski, svetski i olimpijski pobednici „.

Brankica je počela da trenira karate 2010 godine kada je imala sedam godina. Za proteklih 14 godina osvojila je preko 500 medalja na razlitim takmičenjima mlađih kategorija. Redom su se ređali uspesi: tri puta prvak Balkana, 30 puta prvak Srbije i Kup-a u mlađim kategorijama a 2020 godine bila je prva na rang listi juniorki Svetske karate federacije u svojoj kategoriji. Prošle godine proglašena je za najbolju sportistkinju grada Loznice zahvaljujući izuzetnim uspesima koje je ostvarila u 2019. godini: 19 medalja – 15 zlatnih, dve srebrne i dve bronzane.

„Najdraža medalja mi je sa Evropskog prvenstva za juniorke u Budimpešti, gde sam postala viceprvakinja Evrope. Ona nekako ima najveći značaj od svih mojih medalja“ – ponosna je Brankica na ovaj uspeh „.

Brankica se do 2017 godine takmičila u katama (borba sa zamišljenim protivnikom) i borbama a od te godine nastupa samo u borbama.

“ Želim da istaknem da sve ove uspehe ne bih postigla bez ogromne podrške roditelja. Moj tata mi je i trener. Nas dvoje smo pobednički tandem. Uvek je sa mnom. Pred takmičenje me sprema i psihološki tako što mi uliva samopoudanje pričama da mogu da pobedim i da ne treba da imam strah od nijednog protivnika“.

Iako je vrhunski sportista, ne zanemaruje ostale obaveze jedne srednjoškolke.

„Navikla sam od 2010. kada sam počela da treniram. Škola, trening… sve to stignem da uskladim. Moj otac drži karate klub ‘Šampion’ iz Banje Koviljače, tako da stignem i drugu decu da treniram. Ceo svoj život sam posvetila karateu. Odrekla sam se svega što sam mogla da bi postala to što jesam danas  i što ću biti sutra „.

Na podijumu sam energična, samopouzdana kao i u životu. Karate me je oblikovao i kao ličnost. Idem uvek do kraja, uvek želim da budem najbolja. Uživam u putovanjima i svakom treningu. Gde god nastupam to traje jedan dan tako da imam vremena da se upoznam sa znamenitostima i lepotama gradova gde nastupam. Najviše uživam u treninzima i oni me maksimalno ispunjavaju.

Najmlađim klicima i klincezama koji kreću mojim putem poručujem da nikad ne odustaju jer se rad uvek isplati. Red, rad i disciplina su pravi put ka uspesima“.

Imati samo 18 godina a osvojiti toliko toga mogu samo pravi šampioni. Brankica je sigurno jedna od njih. Sanja medalju u Parizu 2024 godine. Utisak koji ostavlja tokom razgovora govori da će snove i ostvariti.

Brankice samo napred ! Rođena si kao šampion, jesi i bićeš to i u budućnosti. Želimo ti da u gradu svetlosti, svetlost obasja tebe dok sa medaljom oko vrata ponosno, šampionski stojiš i da pevaš himnu Srbije.

 

Оставите одговор