Ko će ruku da vam da ako neću ja : Biljana Barović, punoletstvo u odbojci

0

Ženska odbojka u Loznici ima dugu istoriju. Klub je osnovan davne 1953 godine i egzistirao je u zajedništvu sa muškarcima pod istim imenom, OK Loznica. Nakon više uspona i padova, 2004 godine na čelo kluba dolazi Biljana Barović i evo uskoro ona slavi punoletstvo u ženskoj odbojci. Inače 1999 godine klub menja naziv u OK Proleter, staje na svoje noge i hrabro gura napred i pod imenom egzistira i danas.

“ Te 2004 godine klub je bio pred raspadom. Na sastanku koji je održan da bi se klub spasao od raspadanja, nisam bila prisutna već moj suprug obzirom da nam je kčerka tada igrala i trenirala u klubu. Kad je došao kući rekao mi je da klub ima novog predsednika a da sam to ja. Tako je počela moja predsednička karijera “ – započinje priču predsednik kluba Biljana Barović.

Klub se svih ovih godina takmičio što u Regionalnoj ligi što u Drugoj ligi Centar gde se i danas takmiči. Ambicije ove sezone je da sačuvamo status drugoligaša. Klub čine isključivo deca iz Loznice i sa ponosom ističem da su kao srednješkolke dobri đaci.

Osnovni motiv koji me svih ovih 18 godina drži u odbojci jeste htenje da nam decu ne odvuče ulica već da se kroz sport formiraju kao zdrave ličnosti. Odbojku sam zavolela od prvog dana i ušla mi je u krv. Već na prvom susretu osetila sam da su deca ostala sama, da im treba pomoć, neko da im ruku pruži. Bilo je jako teško u početku  ali nije bilo odustajanja niti će biti.

Moja poruka deci posle 18 godina u ovom lepom sportu je da se što više bave sportom u životu, svejedno kojim. Trenirajte, igrajte i uživajte a ja sam tu da vam pomognem i biću uvek uz vas “ – emotivmno priču završava popularna Bilja.

Nekad je jedna sekunda u životu ogromna i može nečiji život iz korena da promeni. 18 godina u sportu, sa mladima ne može svako. Zahvaljujući Biljani Barović deca mogu mirno da spavaju i sanjaju snove snove. Snove, ljubav i znanje im ne može niko oduzeti.

Оставите одговор