Danilo Negovanović : „Iz utakmicu u utakmicu do play off-a „

0

Crnokosa, Priboj, Zlatar, Ivanjica, Student……Neverovatan niz 0d pet uzastopnih pobeda koji još više dolazi do izražaja ako se vratimo samo malo unazad, do petog kola Lige kada su lozničani imali skor četiri poraza i samo jedna pobeda i to u prvom kolu protiv ekipe Zlatara. Nisu puleni trenera Danila Negovanovića igrali loše koliko je bodovni saldo bio mršav. Momci su odlično trenirali, borili se do poslednje kapi znoja ali rezultata nije bilo. Neuigranost, loš raspored i nedostatak sreće uzeli su svoj danak. Međutim svaki rad dolazi na naplatu kad tad. Pobeda nad ekipom Crnokose predstavljala je totalni preokret. Odlične igre poslednjih kola konačno su bile i bodovno materijalizovane što je podiglo pomalo poljuljano samopouzdanje lozničana. Onda sledi niska od četiri pobede koja je ponovo povratila snove o plasmanu u play off. Posle ubedljive pobede u devetom kolu nad direktnim konkurentom za ulazak u play off, ekipom Ivanjice na njenom terenu, lozničani su stekli realnu mogućnost da se ravnopravno bore za play off, obzirom da do kraja redovnog dela prvenstva na svom terenu dočekuju glavne konkurente za plasman u play off, ekipe Studenta i Mileševca, dok im preostaju još dva gostovanja od kojih je jedno protiv ekipe iz donjeg dela tabele, ekipe Crnokose i gostovanje na terenu prvoplasirane ekipe M015 gde mogu sasvim rasterećeno da pokušaju da naprave eventualno iznenađenje. Stoga je utakmica protiv Studenta imala veliki ulog. A kad je bilo najteže lozničani su bili najbolji. Loznica – Student BB 65:52 (10:13, 20:6, 18:15, 17:18 ).

“ Utakmicu protiv Studenta BB dobili smo pre svega odbranom. Uspeli smo da neutrališemo njihovog najboljeg igrača koji je postigao samo četiri poena. Igrali smo smišljeno i sistematski, dobro analizirali igru gostiju. Napad  je takođe bio dobar. Mladi Jeremić je postigao deset poena. Publika je sve vreme bila uz nas, aktivno učestvovala u meču što je najviše značilo našim mladim igračima koji su osokoljeni navijanjem naših vernih navijača, prosto leteli po parketu.

Početak Lige nije obećavao ništa dobro. Jedna pobeda i četiri poraza. Raspored nam nije išao pod ruku jer još  nismo bili dovoljno uigrani. U nekim utakmicama ni sreća nije bila uz nas. Doduše sreću treba zaslužiti. Uprkos svemu verovali smo u sebe, išli smo iz utakmice u utakmicu. Dobro smo skautirali sve naše protivnike i svaku utakmicu odigrali sistematski i jako smišljeno. Najteže je bilo u Priboju iako smo očekivali da bude mnogo lakše. Sa druge strane protiv studenata mislili smo da će biti mnogo teže ali smo lako i ubedljivo pobedili. Ovih pet pobeda dalo nam je dodatno samopouzdanje tako da motivisano i samopouzdano ulazimo u finiš prvenstva gde je preostalo još četiri kola.

U Lagatoru dočekujemo ekipe Mileševca i Priboja. Mileševac je direktni konkurent za ulazak u play off, dok je ekipa iz Priboja u donjem delu tabele i ne bi trebala da nam bude problem. Gostujemo ekipi Crnokosa koja nije do sada pobedila nijednu drugu ekipu i narednog vikenda ekipi M015 koji su trenutno prvi na tabeli bez poraza. Smatram da će za play off biti dovoljne tri pobede ako i ostali rezultati budu očekivani. Najvažnije je da smo se posle katastrofalnog starta vratili i preuzeli opet stvar u  svoje ruke. Sad je sve na nama.

Zahvaljujem se svim ljubiteljima košarke i sporta uopšte koji su došli u Lagator i bili naš šesti igrač i davali nam sve vreme vetar u leđa. Nadam se da će nastaviti sa takvom praksom i pozivam ih da za 14 dana kada dočekujemo ekipu Mileševca u utakmici koja će verovatno biti presudna u nastojanju da se domognemo play off-a dođu u još većem broju i svojim navijanjem i bodrenjem pruže nam potrebnu podršku da pobedimo a nakon završetka utakmice da slavimo zajedno „.

Iz utakmice u utakmicu. Iz pobede u pobedu. Sa vama je vaša Loznica. Samo napred u nove pobede sve do play off-a.

Оставите одговор