Porodici lozničkih sportova koji su već započeli takmičenje u takmičarskoj sezoni 2021-2022 godine, nastupajućeg vikenda, pridružiće se i Košarkaški klub Loznica. Klub osnovan 1963 godine, najlepše stranice istorije ispisuje proteklih godina. Ova sezona će biti treća po redu, u kojoj će lozničani igrati u okviru Prve regionalne lige Zapad – grupa B. Nadamo se i ne za dugo i da će ljubitelji košarke u gradu sporta Loznici uskoro moći da gledaju superligaške mečeve. Preporod kluba je krenuo kada je  Danilo Negovanović, alfa i omega Loznice, rešio sa grupom prijatelja da košarku postavi na znatno viši nivo u odnosu na onaj na kojem se nalazila pre njegovog dolaska. Vredan rad ovog košarkaškog entuzijaste je vrlo brzo dao rezultat.

“ Uspeli smo da se klub plasira u Prvu RL Zapad što je najviši stepen takmičenja u istoriji kluba u kojem se takmičio. Pored toga sa ponosom ističem da smo osim seniorskog tima formirali sve selekcije mlađih kategorija: mlađe pionire, pionire, kadete i juniore kao i dve školice košarke u Loznici i Lešnici. Preko 120 dece trenira pod okriljem kluba tako da brige za budućnost košarke u Loznici nema „- razgovor započinje predsednik i trener kluba Danilo Negovanović.

Kako procenjujete kvalitet Lige i sa kakvim ambicijama klub ulazi u nastupajuću sezonu ?

„Kvalitet Lige nije loš, pogotovo što postoji ogromna razlika u odnosu na niži nivo takmičenja. Liga obuhvata jake košarkaške centre, velika su putovanja. Po nekim najavama ekipa Bajine Bašte je skockala dobru ekipu a tu su i uvek neugodna gostovanja u Prijepolju i Ivanjici. Mislim da će Liga biti izjednačena i neizvesna sve do samog kraja. Naš primarni cilj je kao i predhodnih godina a to je opstanak u ovom stepenu takmičenja. Sa druge strane napravili smo konkurentnu ekipu tako da ako nam se ukaže šansa za plasman u play off sigurno ćemo je iskoristiti. Play off igraće po dve najbolje plasirane ekipe iz obe grupe a pobednik play off-a će steći status člana Super B lige“.

Liga startuje za vikend.Prvi protivnikje ekipa Zlatara…

„U subotu, u hali Lagator sa  početkom u 17 časova ugostićemo ekipu Zlatara.  Prve utakmice su uvek neizvesne i jako teške, tako daje svaka prognoza neizvesna. Naravno da idemo na pobedu pogotovo što igramo na domaćem terenu. Verujem u svoje momke , tako da biće lepih vesti u subotu iz Lagatora“.

Ekipi KK Loznice želimo uspešan start a ovim putem pozivamo ljubitelej košarke i sporta u Loznici da dođu u subotu u halu Lagator i bodre svoje ljubimce.

Srećno !

Оставите одговор