U utakmici koja je značila biti ili ne biti, igrači Srbije su pružili fantastičnu igru i ubedljivo savladali ekipu Amerike sa 7:0 i na taj način ostvarili plasman u narednu rundu takmičenja.

U prvom delu meča rapsodija u crvenom. Orlovi su ušli u meč izuzetno motivisani, puni samopoudanja i ogromne želje da pobedom sa najmanje 2 gola razlike ostvare plasman u dalju fazu takmičenja. Izuzetno snažnim presingom na protivničkoj polovini nisu dozvoljavali amerikancima  ne da samo da ugroze gol Aksentijevića ,već i da kombinuju na polovini našeg terena. Snažnim tempom, sa dosta trčanja i odlične kombinatorike, uputili su dosta šuteva na gol Moratija ali većina je bila izvan okvira gola.

Gol je visio u vazduhu. Nakon prečke Petrova u 4. minutu utakmice, Srbija u 6.minutu dolazi do prednosti od 1:0.Lazarević je čudesno oteo loptu Buenfilu u golmanovom prostoru, odlično asistirao Rakiću kojem nije bilo teško da pošalje loptu u prazan gol.

Već u 8.minutu novi pogodak za orlove.Petrov je napravio odličan prodor po levom boku, uputio izvanredan centaršut u sredinu, gde se nalazio Gale Tomić i rezantnim šutem savladao Moratija.

Naši momci nisu stali ni posle potrebna 2 gola razlike. Pritisli su amere na njihovu polovinu i svakog časa se čekao i treći pogodak.Već zbunjeni amerikanci čine neshvatljivu grešku  vračajući loptu golmanu kada to nije dozvoljeno.Nakon slobodnog udarca i šuta Lazarevića, odbijenu loptu prihvata Tomić i šalje u mrežu nemoćnog Moratija.

Kao rezultat izvanrednog presinga naših igrača, ameri prave novu grešku u golmanovom prostoru što vešto koristi Petrov i svoju odličnu partiju kruniše četvrtim golom za Srbiju, sedam sekundji pre kraja poluvremena.

Drugo poluvreme je donelo malo bolju i po gol opasniju igru Amerikanaca  koji su u prvih 10 minuta nastavka dva puta ozbiljno ugrozili gol Aksentijevića, kojim je izvanrednim intervencijama sačuvao svoju mrežu. Orlovi su napadali  i dalje silovito ali utisak je da su pomalo vodili računa o rezultatu, što je protivniku pružilo priliku da češće ugrožavaju Aksentijevića.

U 31.minutu nova katastrofalna greška protivničkih igrača u golmanovom prostoru koju je vešto iskoristio Milosavljević i doveo Srbiju do prednosti od 5:0.

Nije se dugo čekalo na sledeći gol. U svom stilu, Lazarević je nakon driblinga oštrim udarcem savladao Moratija, 6:0.

U poslednjih 5 minuta meča,Orlovi su oborili ubitačni tempo koji su diktirali sve vreme utakmice, čuvajući snagu za duel sa fenomenalnom ekipom Portugala u nastavku takmičenja. Najizgledniju priliku da postigne počasni pogodak za Amerikance imao je Ventura u 36. minutu ali  i ovog puta Aksentijević je bio nesavladiv.

Sudbinu protivnika zapečatio je  u 37.minutu Milosavljević.

Po završetku utakmice trener naše reprezentacije, Dejan Majec dao je sledeću izjavu:

Pre početka meča najavio sam sigurnu i ubedljivu pobedu mojih momaka, koji su ne samo ovom utakmicom već i svim ostalim, pokazali da mogu da se nose sasvakim rivalom. Mi želimo i sanjamo i dalje.Daćemo srce na terenu protiv Portugala.Nema bele zastave. Idemo dalje.

Golman Miodrag Aksentijević je najavio borbu za medalju:

Prvi cilj smo ostvarili, plasman u narednu rundu. Sada je mnogo lakše. Ekipa Portugala je odlična i kvalitetna ekipa ali mi na teren izlazimo kao i uvek, da pobedimo. Cilj nam je medalja i  daćemo sve od sebe da taj cilj ostvarimo. Drago mi je da smo nakon 12 godina ponovili uspeh. Budite uz nas nećemo vas razočarati.

Dvorana u Klaipedi.

STRELCI : 0:1, Rakić 6,0:2 Tomić 8,0:3 Tomić 16, 0:4 Petrov 20, 0:5 Milosavljević 32, 0;6 Lazarević33, 0:7 Radovanović 38,

SAD : Moreti,Gonzales,Pondesa, Reget,Vega,Arauho,Bobadilja,Benfiel,Eskobar, Klepa, Masiel, Ortiz,Vaskez, Ventura

Srbija: Aksentijević, Aleksić,Lazarević,Rajčević, Tomić,Josimović, Milosavljević, Petrov, Popović, Pršić, Radovanović, Rakić, Ramić, Vulić

Protivnik u osmini finala biće reprezentacija Portugala, a taj meč na programu je 23. septembra u Kaunasu

Оставите одговор