Marko Perić : Na pravom smo putu

0

Futsaleri KMF Loznice Grad 2018, nakon sedam odigranih kola, ponosno stoje na čelu prvoligaškog futsal karavana. U dosadašnjih sedam kola ostvarili su pet pobeda, jedan poraz a utakmica sa Winter sportom je odložena. Dovoljno ili ne, da li su ostvareni ciljevi, šta ih ošekuje do kraja prvog dela prvenstva i svemu onome što je pratilo zbivanja u sedam odigranih kola, govori kapitenekipe Marko Perić :

“ Sve što smo očekivali to se uglavnom i desilo. Jesmo novajlije u Ligi ali naše ambicije dosežu do samog vrha. Ostvarili smo pet pobeda (Konjarnik, Zemun Samo pravo, Kalča, Ivanjica i Vranje) od kojih bi izdvojio, mada su sve jednako važne, pobedu protiv ekipe Vranja koja je godinama u vrhu srpskog futsala. Doživeli smo jedan poraz (FON). Nije da se nismo nadali da možemo pobediti aktuelnog šampiona Srbije i učesnika Lige šampiona, ali doživeti poraz u tako jednom meču, ne možemo to nazvati kiksom jer u sudaru glavnih pretendenata za najviši plasman, kakve su ekipe Fon-a, Novog Pazara, Vranja i Loznice, svaki rezultat je moguć bez obzira da li igrate na svom ili gostujućem terenu. Ono što je jako bitno na svim utakmicama odigrali smo dobro i niko nas nije nadigrao, pa ni Fon. O tome svedoči i broj osvojenih bodova i polozaj na tabeli. Sve to govori da smo na pravom putu. Treniramo odlično. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou. Nemamo pritisak od strane rukovodstva kluba tako da možemo nesmetano da treniramo i igramo. Naravno uvek ima i slabosti. Najveći problem je loša realizacija. Stvaramo dosta šansi na utakmicama ali dajemo malo golova u odnosu na broj stvorenih prilika. Na tom segmentu moramo baš da poradimo u narednom periodu.

Imamo sreće u smislu da su naš zaobišle povrede i korona virus pa smo mogli nesmetano da treniramo što je jako bitno. Imamo mladu ekipu. Fizički smo dobro pripremljeni, odlično trčimo. U rotaciji imamo osam do devet igrača i mislim da će na polusezoni morati da dođe do izvesnih promena u igračkom sastavu, naravno sve u dogovoru sa rukovodstvom kluba. Ono što nas je krasilo do sada je disciplina, rad i odgovornost koji su najznačajniji faktori uspeha, naravno uz individualni kvaltet igrača koji posedujemo.

Do kraja prvog dela prvenstva ostalo je da odigramo još tri utakmice. Odloženu sa Winter Sportom (01.12.2021.) i dve redovna kola (Novi Pazar,26.11.2021, Bečej, 04.12.2021.) . Ništa tu još nije odlučeno vezano za konačan plasman u prvom delu prvenstva jer je žreb bio takav da se najjače ekipe sudaraju međusobno većinom u samoj završnici Lige. Nas očekuje možda najvažnija utakmica u celom prvenstvu, narednog petka u Novom Pazaru. Zatim u Lagatoru protiv Bečeja koji je kao i mi novajlija u Ligi ali jako dobra ekipa, visoko kotirana na tabeli. Ništa neće biti lako ni u zaostaloj utakmici sa Winter Sportom, koji doduše loše stoji na tabeli ali nisu toliko loši koliko im je mršav bodovni saldo. Zahvalio bi se i navijačima koji dolaze da nas bodre u sve većem broju. Nadam se da će tako i nastaviti u narednom periodu. „.

Оставите одговор