Loznica grad 2018 napadala a gosti davali golove (video)

0

 

U lozničkoj hali Lagator, u derbi meču kola 05. Prve futsal lige Srbije, ekipa FON-a  savladala je Loznicu Grad 2018 rezultatom 4:2 (1:0). Preko hiljadu gledalaca moglo je večeras da vidi razliku između odlične i vrhunske ekipe. Ta razlika je vrlo tanana ali je dug put do nje. Upravo te naoko sitnice, ali suštinski jako važne, donele su pobedu gostujućoj ekipi i prvi poraz lozničana posle četiri uzastopne pobede. Zeleno belim momcima se ne može mnogo toga zameriti osim što su sagoreli u želji da pobede aktuelnog prvaka Srbije. U toj prevelikoj želji primili su prva dva gola na istovetan način. Primljenim golovima uvek je predhodila polu šansa domaćih, koju nisu realizovali a gosti su već u narednom napadu postizali golove. U oba slučaja došlo je do greške u postavci igrača u odbrani, male neopreznosti što su gosti znalački iskoristili i na veoma lak način, gotovo ni iz čega dali dva gola.

Gosti su smišljeno prepustili lozničanima inicijativu sa namerom da odbrane svoju mrežu a šansu za golove su tražili i nalazili u opasnim kontranapadima i greškama igrača Loznice Grad 2018. Suštinski lozničani su igrali a gosti odneli tri boda u Beograd.

Utakmica je opravdala epitet derbi kola. Loznička publika je imala mogućnost da uživa u majstorskim potezima igrača obe ekipe. Imponovala je fer i korektna igra igrača obeju ekipa koju je publika znala da nagradi aplauzom.

Prvi deo utakmice protekao je u terenskoj inicijativi domaće ekipe. Ređali su se šutevi prema golu gostiju ali je većina završavala van okvira gola golmana gostiju a ono što je išlo ka golu on je vrlo sigurno odbranio. Prvu pravu priliku imao je Marko Avramović koji se u šestom minutu utakmice našao sam ispred golmana gostiju, Josimovića. Pokušao je driblingom u desnu stranu da prevari golmana što je i uspeo ali je otišao previše ukoso i njegov šut je završio van okvira gola. U jeku nadmoći lozničana gosti dolaze do prednosti od 1:0. Iskusni Ramić se našao sam  po sred sredine odbrane domaćih i vrlo lako sa šest metara plasirao loptu u gol danas sigurnog golmana Koljajića (9 . minut ) Najveću šansu da poravna rezultat imao je Kocić iz penala, krajem prvog dela utakmice, nakon šestog prekršaja gostiju. Šutirao je vrlo lukavo. Golman gostiju Josimović je samo pogledom propratio loptu ali se stativa isprečila na putu lopte ka mreži gostiju. Sve u svemu prvi deo meča je protekao u terenskoj nadmoći lozničana ali nisu uspeli i pored brojnih šuteva prema golu gostiju da postignu pogodak.

U drugom delu meča ista slika. Loznica napada, stvara polušanse ali bez konkretne završnice sve dok legendarni Marko Perić, fenomenalnim udarcem iskosa sa desne strane, pravom bombom, nije prosto pocepao mrežu gostiju i poravnao rezultat na 1:1. Gol je razbudio publiku, ulio dodatni adrenalin domaćim igračima koji su prosto kidisali na gol gostiju. Mogla je Loznica Grad 2018 da dođe do vođstva nakon sjajnog driblinga Avramovića ali njegov šut završava u rukama danas sigurnog golmana gostiju. U jeku napada lozničana novi tuš na parketu. Iskosa levo sam ostaje gostujući igrač Pavlović koji izvodi pravu majstoriju. Vešto dribla golmana domaće ekipe, uspeva u tome  nakon čega sigurnim šutom šalje loptu u gol domaće ekipe za 2:1 za goste (24. minut). Drugi gol gostiju nije obeshrabrio zeleno bele koji su istom silinom, kao i u predhodnom delu utakmice, nastavili da kidišu na gol fonovaca ali kao i prvom delu meča bez precizne završnice. Gosti su se i dalje opredelili da cuvaju svoj gol i brzim kontranapadima pokušavali da ugroze golmana Koljajića. U 36. minutu, nakon tajm auta domaće ekipe, lozničani kreću na sve ili ništa, sa golmanom u polju. U pokušaju da materijalizuju višak igrača u polju, greše u dodavanju što iskusni Rajčević preciznim šutom sa 25 metara, na prazan gol zeleno belih, koristi i dovodi ekipu do ogromne prednosti od  3:1 (37.minut). U 38. minutu tračak nade za lozničane. Nakon napada sa igračem više u polju, Matijević vešto koristi ubačenu loptu sa strane i izvanrednim šutom pod samu prečku donosi nadu svojoj ekipi. (3:2.). Lozničani su pokušali svom snagom da dođu do izjednačenja ali opet prave grešku u napadu što Pavlović, u 40. minutu, vešto koristi i šutom na prazan gol sa svoje polovine postavlja konačan rezultat utakmice, 4:2 za ekipu FON-a. Pet sekundi pre kraja, uvek borbeni Matijević, šutom iz gužve u golmanskom prostoru gostiju, pogađa stativu. Na kraju sportski pozdrav majstora futsala u obe ekipe, na sredini terena, uz obostane čestitke za odličnu utakmicu, što je objektivna publika nagradila aplauzom.

Utakmica lozničanima mora da predstavlja nauk za naredne utakmice. Jesu stvorili izvrsnu ekipu, koja ima kvalitet ali to nije dovoljno za vrhunski rezultat, koji se ne može postići preko noći. One sitnice i mali detalji sa početka teksta jesu mali ali do njih se dolazi  lako i brzo. Odlična ekipa Loznice Grad 2018 pokazala je i večeras da je na pravom putu da u dogledno vreme postane vrhunska.

Momci glavu gore. Ima još dugo da se igra.

Izveštaj sa utakmice

Ostali rezultati kola 05., tabela i lista strelaca

Оставите одговор