Od Regionalne futsal lige Zapad, preko Treće futsal lige Zapad, pa Druge futsal lige i konačno putem play out-a za Prvu futsal ligu Srbije i ubedljive pobede nad Crvenom Zvezdom, KMF Loznica je korak po korak sigurno koračao ka najvišeg rangu takmičenja.

U takmičasrkoj sezoni 2021-22 godine futsaleri Loznice takmičiće se po prvi put sa najboljim futsalerima Srbije u okviru Prve futsal lige Srbije. U prvom kolu u hali Lagator ugostiće jednu od najboljih ekipa u Ligi, KMF Konjarnik. Pripreme za početak takmičenja krenule su odavno i o tome šta se sve  uradilo tokom priprema, o pojačanjima i ambicijama kluba u nastupajućoj sezoni, govori trener Stefan Despotović

“ Klub je za novu sezonu angažovao nekoliko pojačanja i to jako dobrih igrača, poput Mladena Kocića  reprezentativca Srbije , zatim Nikole Matijevića koji je došao iz hrvatske Crnice,.Tu je i Aleksandar Gavrilović koji je stigao iz Kečkemeta, kao i golman Vladan Koljaić iz Metalca iz Kolorada.

Pripreme smo u celosti obavili u Loznici. Počeli smo 16.avgusta, vredno smo radili i pripremali za najveće ciljeve u novoj sezoni. Prvi protivnik je ekipa Konjarnika. Već od samog starta priprema, kad smo saznali da nam je Konjarnik protivnik u prvom kolu, počeli smo da se pripremamo za tu utakmicu, jer je prva utakmica uvek najvažnija. Konjarnik je klub sa dugom tradicijom dok smo mi veoma mlad klub ali to nam neće biti smetnja da hrabro ukrstimo koplja sa njima.

Ne bih sada mogao da prejudiciram šta će biti,, idemo iz utakmice u utakmicu na pobedu, videćemo šta će biti na kraju prvog dela sezone. U svakom slučaju nećemo se lako odreći ambicija za play off. U Ligi ima dosta dobrih ekipa. Tu su prošlogodišnji finalisti, Fon i Novi Pazar, pa ekipa Vranja te svakako i  novajlija ekipa iz Bečeja. Liga će biti jako zanimljiva i neizvesna do kraja.

Zadovoljan sam odrađenim poslom u pripremnom periodu. Igrači su vredno radili, bili posvećeni u potpunosti radu. Bazični deo od 3 nedelje koji je ujedno i najteži odradili su odlično, nije bilo povreda i nadam se da ćemo svi zdravi dočekati prvo kolo. Ekipi se po završetku Svetskog prvenstva priključio i Mladen Kocić. Do početka ostaje nam još 2 nedelje za uigravanje i brušenje forme tako da prvo kolo budemo apsolutno spremni i nadam se da ćemo pobedom obradovati ljubitelje futsala u Loznici“.

Оставите одговор