Na ovom svetu niko vam ne može oduzeti znanje, ljubav  kao i pravo da sanjate i maštate. Ako ne sanjate i ne želite snažno da realizujete svoje snove, nikada nećete doseći nebeske visine. Onaj koji sanja ,veruje u sebe, nepokolebljiv  je na tom putu ka najvišim ciljevima, jednoga dana će uživati u svemu ostvarenom  i biti ponosan na sebe. Te ne baš davne 2018 godine Aleksandar Stanković je započeo svoj san zvani Evropska futsal Loznica, odnosno da će  Klub malog fubala, popularnijeg futsala, biti klub koji će prvi dovesti evropske utakmice i klubove u Loznicu. Iako su mnogi sa podozrenjem gledali na ovaj projekat, sanjar Aca se nije obazirao na sve to, već je čvrstim hodom, dugačkim koracima nezaustavljivo grabio ka cilju.

“ Klub smo 2018 godine osnovali  Goran Petrović i ja. Krenuli smo sami, nije bilo lako. Zatim su nam se pridružili Zvonko Sladoković, Predrag Osećanski i  Nenad Despotović. Startovali smo od  od Regionalne futsal lige Zapad i odmah naredne godine  nastavili da igramo u   Trećoj futsal lige Zapad. Tada bivamo prepoznati od Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, kome se zahvaljem na velikoj pomoći bez koje ovakav klub ne bi mogao da egzistira, Dobijamo znatnu pomoć grada. Veći budžet nam omogućuje da se igrački pojačamo i da napredujemo u sportskom rezultatu. Veliku zahvalnost izražavam i direktoru Sportskog centra Dejanu Dimitrijeviću koji nam izlazi svakodnevno u susret vezano za termine u sportskoj dvorani”.

Dalji put je bio nezaustavljiv…

“Sledeće sezone nastupamo u Drugoj futsal ligi. Situacija je mnogo povoljnija. Interes za futsal je znatno porastao, deca su počela da se zanimaju za futsal, publike je sve više a nije bilo mesta u gradu gde se nije pričalo o futsalu. Tada dovodimo u naše redove Marka Perića, najboljeg futsalera Srbije sa kojim klub ostvaruje plasman u Prvu futsal ligu Srbije”

Samo korak do sna.

U subotu, 09.10.2021 godine, futsaleri startuju u okviru Prve futsal lige Srbije, utakmicom koja se igra u hali Lagator, sa početkom u 19:30 časova.

“Mi smo se ove godine baš dobro pojačali. Klub je za novu sezonu angažovao nekoliko pojačanja i to jako dobrih igrača, poput Mladena Kocića  reprezentativca Srbije , zatim Nikole Matijevića koji je došao iz hrvatske Crnice,.Tu je i Aleksandar Gavrilović koji je stigao iz Kečkemeta, kao i golman Vladan Koljaić iz Metalca iz Kolorada. Ovi igrači, uz naše Marka Avramovića i Aleksandra Ristanović, garancija su da će se u Lagatoru igrati najbolji futsal. Minimalni cilj je plasman u play off a realno je da se borimo za šampionsku titulu i Kup Srbije”.

Da li u klubu postoje i mlađe kategorije. Kakav je interes kod najmladjih sugradjana?

“Uporedo sa seniorskom ekipom, u klubu egzistira i omladinski pogon koji se takmiči u okviru Zapadne Srbije. Cilj nam je da u narednom periodu ovaj segment rada kluba još više razvijemo otvaranjem Škole futsala, jer je to jedini način da futsal opstane na nivou na kojem se danas nalazi”

Poruka sugrađanima za sutrašnju utakmicu…

“Svi sa nestrpljenjem očekujemo početak sezone. U goste nam dolazi najstarija futsal ekipa Srbije, velike tradicije , kvalitetna, praćena navijačkom grupom. Pozivam lozničane da u što većem broju dođu u halu Lagator i da nam kao i uvek daju vetar u leđa svojim navijanjem i podrškom. Mi ćemo im se odužiti borbom do poslednje kapi krvi i nadam se da ćemo po završetku utakmice svi zajedno slaviti”.

Snovi polako postaju realnost.

 

Оставите одговор