Igrači futsala : Ako je FON nije lav

0

U subotu, 05.11.2021 godine, u hali Lagator sa početkom u 19:3o časova, odigraće se derbi susret petog kola Prve futsal lige Srbije u kojem će se sastati domaća Loznica Grad 2018 i gostujući FON, prošlogodišnji prvak Srbije. Prilika da lozničani pobedom ostanu na prvom mestu prvoligaškog karavan i ovom pobedom overe četiri predhodno ali i da pokažu svima da su im šampionske ambicije realne.

“ Ekipa FON-a je favorit ali se ne predajemo unapred. Imamo i mi svojih aduta. Utakmica će sigurno biti neizvesna. Motiv ne nedostaje. Oni imaju imperativ pobede. Kvalitetna su ekipa ali tvrd je orah voćka cudnovata. Pokazaćemo im zube sigurno. Bitno je da dobro otvorimo utakmicu i damo prvi gol. Tako će nestati pritisak koji ćemo sigurno imati na početku utakmice iz prevelike želje da prikažemo dobru igru pred lozničkom publikom. Imaju veći broj igrača u rosteru, iskusni su, u nogama imaju dosta teških utakmica. Prošle sezone jedva su nas eliminisali u polufinalnoj kup utakmici. Tada smo igrali bez Perića i Kocića. Sa njima dvojicom to je sasvim druga priča. Moramo biti koncentrisani da ne primamo golove iz naših grešaka i ako ih primimo da se oni dobro oznoje dok ih ne daju“.

Aleksandar Gavrilović  smatra da će presuditi veći individualni kvalitet lozničana i pored respekta za igrače FONa:

“ Pripremali smo  se cele nedelje za ovu utakmicu. Pratili smo njihove rezultate u Ligi šampiona gde nisu prošli baš najbolje pa će sigurno doći u Loznicu sa namerom da odnesu u Beograd sva tri boda. Mislim da će presuditi kvalitet koji posedujemo i da će igrači poput Perića i Kociča doneti prevagu. Naravno tu smo i mi ostali da damo maksimum i pomognemo njima dvojici i da se na kraju svi radujemo zajedno „.

Đorđe Petrović  je mišljenja da će veća zelja njegovih saigrača presuditi:

“ Očekujem pobedu. Do nje možemo doći borbenom, disciplinovanom i odgovornom igrom. Igramo na našem terenu i sigurno ćemo imati veću želju za pobedom, što će presuditi. Očekujem da ćemo na našem parketu mi biti ti koji ćemo diktirti tempo. Gostujuće igrače jako dobro poznajem. Imaju odličnog golmana Josimovića, igrače Ramića i Radovanovića. U suštini, za razliku od prošle sezone , imaju više jednakih igrača po kvalitetu, homogen su sastav bez pojedinaca koji odskaču. Naša prednost će biti i čvrsta, muška igra jer je poznato da njihovi igrači ne vole duel igru. Nadam se da će sutra Lagator biti popunjeniji nego do sada i da će nam publika dati krila da trijumfujemo  i zajedno proslavimo veliku pobedu „.

Оставите одговор