Živanović menja fudbalski DNK Zapadne Srbije, 36 bodova oduzeto za nameštanje

0

Nebojša Živanović novi predsednik FSRZS krenuo je od početka u žestoku borbu sa nameštanjem utakmica u Zapadnoj Srbiji. Dobrom organizacijom i podrškom državnih organa izrečene su drakonske kazne u fudbalu.

Disciplinski organ, zbog učešća u neregularnostima, sa 36 bodova kaznio je zonaše, Borac 1932 i Pomoravlje 1946. Utakmica u Ralji završena je pobedom domaćina sa 2:1. Oba kluba, članove Podunavsko-šumadijske zone, kaznio je Zoran Janković, disciplinski sudija FS Regiona zapadne Srbije. Domaćin sporne utakmice, Borac 1923 iz Ralje, kažnjen je sa 12 bodova. Gostujući klub, Pomoravlje 1946 Vlaški Do, sankcionisan je duplo – rekordnih 24 poena minusa!

Pre ovoga kažnjeni su i potvrđene su kazne u slučaju „Korićani – Budućnost Resnik“. Domaći klub sankcionisan je sa 12, gostujući sa devet bodova minusa. Odluka Komisije za žalbe, u sastavu Milan Mijailović, Dragan Dragićević i Igor Vulović, zaključila je kompleksan predmet iz Šumadijsko-raške zone.
Iz FS Regiona zapadne Srbije stigla je još jedna poruka – i svaka pomisao na nameštanje biće drakonski sankcionisana, u korenu.
FSRZS kupuje 35 plaformi za snimanje utakmica na zonskim rangovima koja će od proleća biti obavezna.

Оставите одговор