Salom odzvanjali aplauzi za Dejana Dimitrijevića (video)

0

Fudbalski savez Zapadne Srbije proslavio jubilej u Kragujevcu, tri veka postojanja.

Novom rukovodstvu Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije pripala je čast da obeleži vredan jubilej- tačno pre trideset godina održana je Osnivačka skupština ove organizacije u Kragujevcu, a prvi predsednik bio je Miroljub Rajić iz Užica. U uvodnom obraćanju, novinar Branko Vukašinović upoznao je brojne zvanice sa istorijatom krovne organizacije teritorijalno najvećeg saveza Srbije, a novina je bila nagrada za najbolje strelce Srpske lige „Zapad“ i četiri zonska ranga. Među laureatima su se našli Vladimir Stevlić, Darko Milenković, Darko Marić, Nenad Nedeljković i Vladimir Peralović (podelili u Kolubarsko-mačvanskoj zoni) i Marko Rudić, a potom je predsednik užičke Slobode Dragan Marjanović dodelio priznanja Marku Mihailoviću (najbolji sudija 2022. godine), Milanu Nedeljkoviću (najbolji pomoćnik) i Kenanu Kolašincu kao najboljem treneru u godini na izmaku.
Potom je predsednik FS RZS Nebojša Živanović dodelio plaketu generalnom sekretaru FSS Jovanu Šurbatoviću za sjajnu saradnju u prethodnom periodu:

– Čestitam vredan jubilej, svima vama koji ste deo fudbalske priče na Zapadu želim da budete još jači i bolji u periodu pred nama, samim tim će i srpski fudbal biti na dobitku.
Plaketa je stigla i u ruke Dragomira Lazovića, već 24 godine predsednika Javora iz Ivanjice koji je proslavio 110 godina postojanja. Lazović se pohvalio da je Javor perjanica fudbala u Zapadnoj Srbiji, 16 godina superligaš pod njegovim vođstvom, a nagrađen je i Dobrosav Glišić, generalni sekretar sa najdužim stažom- takođe 16 godina. Plaketama se mogu pohvaliti i Dejan Dimitrijević, predsednik sudijske organizacije, Milenko Marjanović, vidno uzbuđen zbog priznanja koje je dobio u 81. godini života kao neumorni sportski radnik, kao i Slobodan Veselinović, najbolji sudija Zapadne Srbije sa odsuđena četiri „večita derbija“. U ime FS Vojvodine, potpredsednik Goran Drača je dodelio plaketu Nebojši Živanoviću za izuzetnu saradnju od dolaska novog rukovodstva, a spremljeni su i novogodišnji paketići za decu sportskih radnika Zapadne Srbije.
Zvanični deo je okončan obraćanjem predsednika FS RZS Nebojše Živanovića:
– Hvala svima koji su došli na proslavu, pripala nam je izuzetna čast da kao novo rukovodstvo obeležimo lep jubilej, a u narednoj godini želimo da podignemo regularnost naših liga na najviši mogući nivo. Drago mi je da sam po dolasku na funkciju naišao na sjajnu saradnju sa svim ostalim regionima, želim vam puno zdravlja i uspeha u 2023. godini– rekao je Ubljanin koji je odnedavno na čelu FS RZS.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Fudbal Zapadne Srbije Office (@fudbal_zapadne_srbije)

Оставите одговор