Počinje MFL Jadar, Jedinstvo Zavlaka brani tron

0

Jedinstvo iz Zavlake je klub koji ove godine slavi 70(sedamdeset) godine postojanja i kao klub sa toliko dugom tradicijom na ovim prostorima tako i klub koji se posle jesenjeg dela nalazi na čelu MOL Jadar pozvali smo prvog podpresednika kluba Bogdana Grujića da za naš potral prokomentariše trenutno stanje u klubu kao i kakvi su planovi za budućnost.
Zavlaka je selo koje samo užem centru ima oko 200 radnih mesta u koje gravitiraju ljudi iz sigurno 5,6 okolnih sela. Takođe selo kroz koje prolazi magistralni put, te na taj način opština Krupanj može da konkuriše za sretstva iz nekih Evropskih fondova i svakako kao takva zaslužuje da se igra fudbal u mnogo višem rangu nego ovom sada.
Grujić ističe da pored toga što nema puno godina, dugo sam već u fudbalu i mogu da kažem da osim plasmana u Mačvansku okružnu ligu u sezoni 2014/2015 sve ostalo je bilo tapkanje u mestu, bez nekog zapaženog rezultata u 21. veku.


Prethodnog juna, nakon jedne turbulente sezone seli smo nas nekoliko mladih ljudi, koji smo tu oko kluba već duže vreme i uz pomoć par iskusnih ljudi, kojima je ovaj klub bukvalno ceo život postavili jedan dugoročni cilj koji mi interno u klubu zovemo „Jedinstvo 2026.“. To je jedan plan od četiri godine u kom smo zacrtali pored sportskih rezultata i rezultate na polju poboljšanja infrastrukture. Zahvaljujući opštinskoj upravi Krupanj prošle godine započeli smo radove na adaptaciji upravne zgrade tačnije menjanje stolarije, što ćemo ove godine i nastaviti a u sledećim godinama ćemo poboljšati i tribine kao neke druge uslove kako bi klub išao u korak sa vremenom.
Klub od pre nekoliko sezona ponovo ima i mlaće kategorije koje jedno vreme nisu postojale i trenutno pored seniorskog tima imamo i kadetsko – omladinsku selekciju koja se takmiči u ligi koju organizuje FS Loznica. Svakao te mlađe kategorije su sigurno nešto čemu treba još više pažnje pokloniti, jer to je budućnost kluba. Planiramo da iz ove generacije na jesen, kada steknu uslov,sigurno 4-5 igrača priključimo prvom timu i tako stvorimo zalog za budućnost.
Što se tiče seniorskog tima, trenutno se nalazimo na čelu MOL Jadar, sa dva boda više od drugoplasirane ekipe i svoje ambicije ne krijemo još od samog početka prvenstva. U zimskom prelaznom roku klub je napustilo dva igrača a došlo je šest novih. Šef stručnog štaba Slaviša Radivojević, jedini je trener u ovom rangu takmičenja koji poseduje UEFA B licencu i uprava kluba se pobrinula da ima jedan odličan tim gde na svakoj poziciji ima najmanje dva igrača koji ravnopravno konkurišu za mesto u timu.
Nije u klubu i oko kluba sve med i mleko i mi to znamo, zamera nam se na primer da nema dovoljno igrača iz same Zavlake ali svako ko prati fudbal zna da svi koji ozbiljno igraju fudbal iz našeg sela su u klubu. Tu bih izdvojio kapitena Stefana Nešića koji je i sa nama u upravi, zatim Slavišu Đokića i Miloša Antonića koji su standardni kod šefa stručnog štaba i mlade i vrlo talntovane Stepana Panića i Miloša Milutinovića koji sve više dobijaju šansu da pokažu šta znaju. Pogledajte samo koliko igrača ima FK Rađevac iz samog Krupnja ili FK Loznica iz Loznice pa ćete videti da smo mi čak i iznad proseka.
Osvrnuo bih se malo i na dnevno fudbalske teme u našem kraju i pohvalio državu i njeno rukovodstvo oko izgradnje nacionalnog stadiona u Loznici koji se otvara za nekih otprilike mesec dana i za koji lično smatram a i cela uprava kluba da je nešto najbolje što nam se moglo deseti u ovom delu Srbije kada je fudbal u pitanju.
Na samom kraju bih želeo da istakne da ovaj klub, za razliku od većine drugih u nižim rangovima takmičenja, vode mladi ljudi, koji su ostvareni u svojim profesijama i poslovima i koji nemaju nameru da se lično promovišu preko fudbala, već ovo rade kao entuzijasti sa željom da se u Zavlaci na jesen igra Okružna liga a za nekoliko godina i možda nešto više. Zato pozivam sve ljubitelje fudbala u ovom delu Srbije i koji čitaju portal Loznica info, a znam da ih je veliko broj, da dođu nedeljom na stadion kraj Jadra, u Zavlaci i uvere se lično da igramo najbolji fudbal.

Оставите одговор