Imati  Mesija u svojoj ekipi makar to bio loznički, velika je stvar. Kapiten, lider ekipe, istinski vođa, iskren prijatelj, ljubimac Solunaca, Dragiša Komarčević. Nakon bodovnog posta u prva 3 kola Prve lige Srbije, zeleno beli su u naredna 3 kola osvojili 7 bodova i na taj način se vratili na pravi kolosek. Nikome nije bilo lako gledajući bodovni saldo Loznice na tabeli prvoligaškog karavana..Međutim igrači i trener su verovali jedni u druge, zasukali rukave na treninzima što se u naredna tri kola pokazalo plodonosnim. Redom su padali bivši superligaši, Mačva i Bačka a sa uvek neugodnog Zlatibora zeleno beli  su se vratili sa bodom, mada po prikazanoj igri ,trebalo je da se u Loznicu vrate sa sva 3 boda.

Sudbina prošlogodišnjeg prvog strelca Prve lige Srbije pratila je igre kluba.Prva četiri kola golgeterski post, koji je napokon prekinut na utakmici sa Bačkom.

„Bili smo više u rezultatskoj krizi nego u krizi dobre igre. Imali smo jako težak raspored na početku prvenstva.Sve odlične ekipe,bivši superligaši, tako da nije bilo lako osvojiti bodove u susretima sa njima.I u tim utakmicama igrali smo dobro, stvarali šanse i protiv Inđije i Javora ali je završnica bila loša. Ne treba zaboraviti da smo imali dosta kadrovskih problema, rovitih i povređenih igrača, roster je bio manji. Uprkos svim problemima na treninzima smo radi jako dobro. Trener nam je ukazivao na greške iz predhodnih utakmica, koje smo pravili pa smo na treninzima nastojali da ih ispravimo.Preokret je nastao nakon velike pobede nad tradicionalnim rivalom i jako kvalitetnom ekipe Mačve. Pobeda je vratila veoma potrebno samopouzdanje i dala vetar u leđa da protiv Bačke osvojimo sva 3 boda.“ – započeo je razgovor Dragiša Komarčević, analizom rezultata prvih sedam kola.

“ Nakon dve pobede,osokoljeni smo otišli na megdan neugodnom Zlatiboru. Bili smo oslabljeni neigranjem Ivića i Milinkovića ali svi igrači koji su izašli na teren dali su svoj maksimum. Igrali smo odlično, dominirali na sredini terena, stvorili nekoliko izglednih prilika i dve stopostotne ali smo opet iskazali problem loše završnice tako da smo umesto celog plena u Loznicu doneli samo bod. Sam bod kao bod sa gostovanja je značajan jer nam daje nova krila za još bolje igre u nastavku prvenstva, mada ostaje žal za neosvojena 3 boda. Napomenuo bih da imamo i zaostalu utakmicu protiv Grafičara gde imamo realne šanse da osvojimo bodove.Preostaje nam da popravimo efikasnost u završnici i onda cilj koji smo zacrtali a to je plasman u play off biće dostižan.“

U sredu nam predstoji utakmica sa novajlijom ekipom Timoka 1919. Iako i dalje kuburimo sa povredama nemamo izbora osim pobede. U tim se vraća Milinković, ja i Baštovanović smo roviti ali se nadam da ćemo biti spremni do srede i dati doprinos pobedi naše ekipe. Pozivam sve naše verne navijače da došu u sredu u 16 časova u Klupce i da nas podrže u ovom za nama veoma važnom meču.“ – pozivom navijačima, loznički Mesi završava ovaj kratki razgovor.

Оставите одговор