ODLAZAK LEGENDARNOG LOZNIČANINA ALEKSANDRA LEČIĆA -IZDAHNUO NA DAN VOLJENOG GRADA

0

U Zdravstvenom centru u Loznici, sinoć je, oko 20 časova, preminuo Aleksandar Lečić(68), po mnogo čemu, legendarni čovek grada na Štiri i Jadra, Vukovog zavičaja, koga je, između ostalog, krasila ljubav prema rodnom gradu i kraju i njegovim ljudima.

Bio je, kao i njegov stariji brat Živan, sjajan fudbaler omiljenog LSK- kako se dugo zvao gradski klub, koji je, kao predsednik, dugo uspešno predvodio njihov otac Jovan.Živeo je za „zeleno bele“, svim srcem.

Klub je, na razne načine, podržavao, bodrio i voleo, baš kao i njegov sin Vladimir, koji je od njega nasledio ljubav prema sportu, najviše fudbalu, ali i humanost, rodoljublje i čovekoljublje. U stopu ga je pratila i njegova, pre nekoliko godina preminula divna supruga Dragana, sa kojom, uz Vladimira ima i kćerku Miru, koja je sve najbolje „ponela“ od roditelja, deda i baba.Aleksandar je bio ponosan na svoju unučad Nađu i Stefana. I svi oni su, uz njega bili, posvećeno i sa puno ljubavi, jer je četvrt veka bio dijabetičar, osam godina je slep, a poslednje dve godine i bez jedne noge.

V.Mitrić

Оставите одговор