U zaostaloj utakmici kola 16. na stadionu Mačve u Šapcu, Loznica i Javor Matis podelili su bodove na ravne časti igravši najnepopularnijim rezultatom 0:0. Pitanje je da li je po izuzetno teškom terenu izrovanom od kiše, uopšte bilo moguće da neko postigne gol. Teren je u prvih dvadesetak minuta pružao neke šanse za normalnu igru ali je nakon toga prerastao u pravu kaljugu u kojoj je ne samo bilo nemoguće kontrolisati loptu već i trčati. Utakmice ova dva suparnika, što se tiče kiše,  prati zla kob jer je njihova utakmica već jednom odložena jer teren u Klupcima nije pružao ni minimum uslova za odigravanje utakmice.

“ Utakmica je bila teška, tvrda, borbena. Gostujući igrači su izuzetno iskusni i fizički spremni. Sam teren nije omogućavao nadigravanje  jer je bio katasrofalan. Jedino u prvih dvadeset minuta je koliko toliko bilo moguće igrati. Nakon toga nemogući uslovi  za igru a vidljivost je bila slaba pa su morali biti reflektori upaljeni.

U prvom  poluvremenu bili smo bolja ekipa. Najbolju priliku da postignemo gol imao je u drugom poluvremenu Aleksa Matić, kada je nakon prekida, odbijenu loptu sa oko desetak metara oštro uputio na gol gostiju ali je njihov golman uspeo da ukroti loptu. Kako je vreme odmicalo i mi i oni smo više vodili računa da gol ne primimo. Ostaje žal za šansom Matića ali život ide dalje. Očekuje nas u sredu utakmica sa Grafičarom u Beogradu i prilika da pobedom završimo ovu kalendarsku godinu iznad kvote osam koja vodi u play off “ – ovako je utakmicu video golman Loznice, Milan Jelovac..

Оставите одговор