Na Svetskom prvenstvu u boksu, u lakoj kategoriji, Semiz Pinja Aličić je prosto oduvao Irca Hejla i ostvario plasman u drugi krug takmičenja. Lozničanin je pokazao sav svoj raskošni talenat i potvrdio da se radi o pravom biseru srpskog boksa. Pobedu je ostvario jednoglasnom odlukom sudija, jednoglasno, 5:0.

Pobeda Semiza Aličića u prvom krugu takmičenja – laka kategorija, u kojem je  ubedljivo savladao Irca Hejla, nije bila neočekivana. Plavi safir srpskog boksa je dominirao tokom celog meča. Svojim kretanjem ljubitelje boksa podsetio je na šampionske plesove Muhameda Alija. Nakon pobede i odmah po završetku obavezne masaže, Semiz je prokomentarisao večerašnju borbu:

“ Pre početka meča dok sam bio u svlačionici, razmišljao sam o protivniku, sa trenerima još jednom prošao kroz taktiku. Jedva sam čekao da čujem zvuk gonga koji označava moj pohod ka medalji. Nisam i dalje imao tremu koja bi me sputala. Šta više ona pozitivna me je samo dodatno inspirisala da pokažem sve ono što znam.

Za vreme meča je sve išlo kako sam se sa trenerima dogovorio. Prve dve runde sam dobio ubedljivo a za treću sam poslušao savet trenera da ne srljam, da malo smanjim tempo i uspešno privedem već završeni posao kraju. I u tome sam uspeo.

Posle meča bio sam radostan kako zbog moje pobede tako i zbog pobeda mojih drugova iz reprezentacije. Nije bilo posebnog slavlja zbog moje prve seniorske pobede na nekom od evropskih ili svetskih seniorskih prvenstava. Sedeo sam sa drugovima, najviše smo pričali o predhodnim mečevima u mojoj kategoriji u kojoj je prijavljeno rekordnih 51 takmičar. Nakon malog slavlja  usledila je obavezna masaža. Sutra ne boksujem ali nastavljamo sa treninzima jer na sam dan borbe u drugom kolu protiv boksera iz Laosa neću trenirati jer nastupam u ranijim časovima u odnosu na večerašnji termin meča. O njemu ne znam puno, osim da je stariji od mene i da ima iskustva sa internacionalnih takmičenja. To ništa ne menja kod mene. Cilj mi je da nametnem svoj stil borbe a kada to uspem nema bojazni za ishod meča. Do medalje me deli još tri pobede. Verujem u sebe i naravno ne skidam osmeh sa lica „.

Naredni meč Semiz boksuje 29.10.2021 godine u okviru prepodnevnog programa na Svetskom prvenstvu. Protivnik , Oupathana iz Laosa.

Šta reći o ovom simpatičnom mladom čoveku koji pleni pozitivnom energijom, samopouzdanjem, jasnim ciljevima osim: Pinjo svaka čast. Samo napred. Grad sporta Loznica je uz tebe. Rođeni si šampion.

Оставите одговор