Spartanski ples srpskih boksera od Elbrusa do Zlatibora

0

Zimski san ne postoji za srpske boksere. Naprotiv, budniji su nego ikada i osvajaju planinske vence, od najvišeg planinskog vrha Evrope Elbrusa, do srpskog Zlatibora, ali i gradove od Beograda, Banje Koviljače, Palića do Kragujevca. Srpski boks reprezentativci startovali su 2022. punim plućima, svakodnevnim treninzima, maksimalno motivisani sa jasnim ciljem, da takmičenja koja im slede dočekaju nesalomivi. Kroz sneg, led, mećavu, kale se, plešu spartanski ples i klesaju mišiće kojima će rušiti protivnike u ringovima širom sveta.

Kalendar sezone 2022. obiluje takmičenjima, raspored zgusnut i zahtev veliku fizičku spremnost aktera plemenite veštine. Već 4. februara 2022. nastavlja se Regionalna liga susretom Maribora i Crvene zvezde u Sloveniji, nakon kojeg će kao i sa vrha tabele u grupi u nove borbe krenuti i BK Loznica. Našu boks armadu očekuje i Superliga Srbije.

Selektor muške reprezentacije Srbije Milan Piperski napravio je godišnji plan rada i takmičenja, u dogovoru sa trenerima svih uzrasnih kategorija.

– Sjajan početak sezone za srpski boks od kojeg u ovoj godini očekujemo velike rezultate. Zadovoljni smo kako teku pripreme naših reprezentativaca počevši od našeg tima koji se nalazi u Rusiji a koji čine jedan deo seniora i mladih, do na čak četiri mesta u Srbiji gde nekoliko stotina mladih boksera svakodnevno radi, sparinguje, brusi formu. Na Zlatiboru su takođe seniori i omladinaci. U Banji Koviljači kadetski i juniorski reprezentativci. Palić i Kragujevac ugostili su u okviru zimske škole boksa nekoliko stotina polaznika uzrasta od 2006. do 2009. i to nije sve jer u Beogradu se pripremaju najbolje srpske boksere u kategoriji seniorki i omladinki. Ne pamti se ovakav početak sezone u olimpijskom boksu Srbije. Radimo puno i istako tako očekujemo puno u ovoj godini – objašnjava selektor Piperski.

Po završetku priprema boks selekcije Srbije, od onih najmlađih do seniorskih kreću u relizaciju planova u ringu.

– Radimo na tome da se sva takmičenja koja nam stoje u kalendaru 2022. dočekaju sa novom energijom, adrenalinom, nikad jači i spremniji, da ova godina bude novi iskorak srpskog boksa, iskorak u budućnost gde ćemo biti jedna od najvećih sila, što nam i jeste krajni cilj. Ništa se u životu ne može postići preko noći, posebno u sportu kao što je boks koji zahteva puno rada, vremena, ulaganja sebe u san kojem težiš, na kraju ostaju samo najjači, verujem da ćemo to biti mi u vremenu koje nam dolazi – zaključio je Piperski.

Оставите одговор