Semiz Pinja Aličić : Sa osmehom na licu ka Zlatnoj rukavici

0
Ostalo je još samo nekoliko dana do početka tradicionalnog turnira Zlatna rukavica koji se održava po 64, put. Čast ali i obavezu da organizuje ovaj turnir, simbol hrabrosti i veštine, ove godine pripala je Loznici. Od 13. do 18. decembra za “Zlatnu rukavicu” pod svodovima legendarne boks hale Lagator boriće se preko 100 boksera iz velikog broja zemalja koji će nam stići iz raznih delova sveta, počevši od komšija iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, do Kube, Litvanije, Moldavije, Kazahstana, Rusije…Uprkos svim nedaćama koje je sa sobom donosi pandemija virusa korona i ometa normalan život svih stanovnika naše planete, boks nastavlja da živi i bori se za bolje sutra uz sve mere predostrožnosti kada je u pitanju borba sa ovom opakom bolešću.
Među bokserima koji će se od prve borbe držati jednog cilja, a to je zlatna medalja, biće i odrdd srpskih boks asova koji su nas predstavljali na Svetskom prvenstvu u Beogradu kao i naši reprezentativci koji su nas tokom cele sezone 2021. sjajnim partijama predstavljali u ligaškim takmičenjima. Trenutno se na pripremama u Loznici pod nadzorom selektora naše muške boks selekcije Milana Piperskog i trenera Nenada Vasiljevića, Stanislava Golubeva i Igora Tomaševića nalaze: Omer Ametović, Semiz Aličić, Nazif Saidi, Nenad Jovanović, Tamir Galanov, Almir Memić, Slobodan Jovanović, Aleksa Marković, Sadam Mogamedov, Igor Rogić, a očekuje se dolazak Vladana Babića i Sandra Poletana.
Polufinala i finale u Loznici prenosiće uživo TV Arena Fight. Finale je na programu 18. decembra 2021. sa početkom od 17 časova u hali kada će se znati ko je osvajač prestižnog trofeja “Zlatna rukavica” u njenom 64. izdanju.
Predvodnik talasa mladih boksera je biser svetskog boksa, mladić od kojeg se očekuje da na Olimpijadi u Parizu 2024 godine  oko vrata okači zlatnu medalju, san svakog sportiste :
“ Nalazimo se na pripremama u Loznici gde vredno treniramo i željno očekujemo početak borbi. Učešće na Zlatnoj rukavici za mene mnogo znači. Novi mečevi, nova iskustva u seniorskoj konkurenciji, gde nastupam po prvi put. U februaru ove godine osvojio sam  Zlatnu rukavicu u omladinskoj konkurenciji u Beogradu kao najbolji bokser na takmičenju. Ambicije su mi da ove godine kompletiram zbirku medalja sa Zlatnom rukavicom u semiorskoj konkurenciji. Što se tiče konkurencije jedino znam da će biti dosta boksera iz različitih država, na kraju krajeva kad hoćete da budete najbolji nije važno ko vam je konkurencija. U našoj reprezentaciji ima nas mlađih ali i iskusnijih boksera od kojih su neki boksovali na Svetskom prvenstvu a ima i onih koji tamo nisu bili a sada dobijaju šansu da se pokažu. Ja sam spreman i fizički i psihološki. Zdrav sam, silno motivisan i samopouzdan i kao uvek sa osmehom na licu .Nadam se da ću ga imati kada budem osvojio trofej“.

Оставите одговор