Rastko Simić je vicešampion Evrope (video+foto)

0

Čekalo se decenijama na ishod koji ulazi u anale boksa, čekalo i dočekalo. Jedno zlato, dva srebra i šest bronzi za Srbiju u muškoj konkurenciji šampionata seniora “Starog kontinenta” koje je u njegovom 45. izadnju održano u Beogradu. Nakon bronzi koje su nam hrabrim i sjajnim partijama izdejstvovali pod svodima hale “Aleksandar Nikolić” Veljko Ražnatović, Rade Joksimović, Omer Ametović, Almir Memić, Vahid Abasov i Sadam Magomedov, usledilo je zlato kroz delo mladog srpskog viteza ringa Jovana Nikolića (71kg), kao i srebra koja sijaju zlatom koje su iskovali Rastko Simić (80kg) i (+92) Dušan Veletić.

Najmlađi srpski finalista ovog prvenstva 20-godišnji Rastko Simić je u kategoriji do 80kg snage odmerio sa predstavnikom Hrvatske Gabrijelom Veočićem. Od samog početka Rastko je krenuo silovito i taj tempo držao do kraja, verovao u sebe, bio hrabar i maksimalno motivisan kao i u svim prethodnim borbama koje je prikazao u legendarnoj hali, bivšem “Pioniru”, ali je pobedu izborio Veočić.

“Dogurao sam do finala, nažalost sprečen sam od strane Hrvatskog boksera da uzmem zlato, ali presrećan sam. Hvala publici koja me bodrila, a pogotovo mojim Lozničanima koji su tu od samog početka. Trebaće mi par dana da se slegnu svi utisci” – rekao je nakon meča Simić.

Loznica je ponosna na ovog momka, doneo je veliku radost svim našim sugrađanima koji su meč pratili preko malih ekrana. Posebna priča su svi oni (oko 2000) koji su se našli u dvorani Aleksandar Nikolić da daju podrušku i navijali iz sveg glasa za sve naše finalsite. Oni zaslužuju čestitke koliko i Rastko. Još jednom se pokazalo da je „LOZNICA GRAD BOKSA“

Povodom uspeha Rastka Simića gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović poslao je telegram čestitku.

Dragi Rastko,

Sa velikim ponosom upućujem ti iskrene čestitke povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u boksu.
Tokom cele sedmice, kako dolikuje pravim vitezovima sporta, borio si se srcem za svoju zemlju i svoj grad, a tvoja posvećenost, upornost i izuzetan talenat su se još jednom potvrdili kroz ovu medalju koja za sve nas sija zlatnim sjajem.
Hvala ti što si sve nas Lozničane učinio ponosnim i hvala ti što predstavljaš inspiraciju za mlade generacije koje dolaze da se rad i vera u sebe itekako mogu isplatiti.
Želim ti puno uspeha u nastavku tvoje sportske karijere !

Gradonačelnik Loznice
Vidoje Petrović

 

Оставите одговор