„Puno mi srce kad znam da je ceo grad uz mene“ Rastko na prijemu kod gradonačelnika

0

Gradonačelnik Vidoje Petrović danas je u Gradskoj kući organizovao prijem za Rastka Simića, vicešampiona na Evropskom omladinskom prvenstvu održanom u Sofiji.
Petrović je u prisustvu predsednika Boskerskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, člana Gradskog veća Milana Nedeljkovića i trenera BK Loznica Nenada Vasiljevića, istakao da je Rastko osvajanjem srebrne medalje na najbolji mogući način pokazao i potvrdio da je Loznica grad sporta.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sportisti našeg grada sve češće obraduju ne samo Lozničane, već sveukupnu sportsku javnost izuzetnim sportskim rezultatima“, rekao je gradonačelnik i istakao da se u našem gradu velikom dinamikom razvija sportska infrastruktura zahvaljujući ne samo podršci iz budžeta Grada nego i snažnoj podršci države i predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Mladi loznički bokser ponosan je na postignuti rezultat, a na prijemu je istakao zahvalnost Gradu i sugrađanima na podršci.
„Potrudiću se da u seniorskoj konkurenciji osvojim medalju, a puno mi je srce kada znam da je moj grad uz mene „– poručio je Rastko.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin kazao je da Rastko nije samo jedan od najboljih boksera Evrope, već naša olimpijska nada.
„Bokserski klubovi u Loznici imaju najveću podršku, kada su lokalne samouprave u pitanju“, istakao je Borovčanin i najavio da u perspektivi postoji mogućnost otvaranja nacionalnog ili regionalnog trening centar za boks u Loznici.
Po ustaljenoj praksi, gradonačelnik je mladom osvajaču medalje uručio prigodan poklon i novčanu nagradu.

Оставите одговор