Održan žreb za Boksersku Ligu Srbije

0

Bokserski savez Srbije pravi novi pokušaj podizanja srpskog boksa na viši nivo. Posle neuspeha i kraha sa Regionalnom ligom, Nenad Borovčanin pokreće domaću ligu u koju je dodao BK Slavija iz Banja Luke.

Dozvao se pameti posle velikih neuspeha Nenad Borovčanin. Konačno je shvatio da bez direktne borbe između klubova i domaćih boksera, nema gledanosti i popularnosti. Prošle sezone gledali smo samo dva dana boksa u Lagatoru što ubija ovaj sport. U novoj sezoni Loznica će imati 2 predstavnika BK Loznica i BK Rokica klub legendarnog Dragana Vasiljevića Durunge, što znači da će svako kolo biti boksa u Lagatoru.

Liga će se prvo boksovati dvokružno, a zatim će najbolje četiri ekipe boriti u plej-ofu na dva dobijena meča. Takmičenja će se odvijati u sedam kategorija: Pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja, poluteška, teška.

Ovogodišnja bokserska liga Srbije broji osam klubova. To su: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke. Prvo kolo se boksuje 19. novembra, a sastaju se: BK Novi Pazar – Naisus (Niš), BK Loznica – Radnički Beograd, BK Vitez (Niš) – Rokica (Loznica), BK Sombor – BK Slavija Banjaluka.

Оставите одговор